Forældre hjælper forældre

Ambitionen er, at alle større provinsbyer har et forældrenetværk. København fik et for nylig og en Århusafdeling er ved at tage form.

Tolerancen er generelt blevet større de sidste ti år, når det gælder homoseksualitet, mener formand for Landsforeningen for bøsser og lesbiske, Michael Boe Larsen.

Det oplever han på tætteste hold, når foreningens forældrenetværk hver anden måned mødes, og familiemedlemmer til bøsser og lesbiske bliver fortrolige med en verden, som kun få af dem kender til.

»Det virker som om, at der er fjernet en masse tabuer og fordomme. Folk er mere nysgerrige nu, og i netværket handler det om andet, end at de blot skal have bekræftet deres søn eller datters seksualitet. Der er en kraftigere søgen efter viden, og meget af det foregår efterhånden over nettet, men vi går skridtet videre og vil gerne møde personerne,« fortæller Michael Boe Larsen.

Til åbningsarrangementet kom skuespilleren Hella Joof og talte, hvilket lokkede mange til, og siden har forældrene blandt andet været med rundt på homobarer og diskoteker og set, at det slet ikke er så anderledes.

»Første gang, vi gjorde det, var forældrene helt høje bagefter. De havde en masse forestillinger om, hvor hårdt eller outreret, det kunne være. I stedet finder de ud af, at det nok er nogle af de mest afslappede steder i byen,« fortæller han.

Omkring 30 forældre og unge møder op hver gang, hvoraf nogle af dem tager hele vejen fra Jylland. Derfor er en Århus-afdeling også i støbeskeen, ligesom ambitionen er, at alle større provinsbyer med tiden skal have sit eget forældrenetværk.