Forår fra Japan og vintage fra Frankrig

Her får du en guide til fem af ugens designtendenser.

AA DESK er designet som en moderne arbejdsplads, hvor computer og iPad er de vigtigste arbejdsredskaber. Fold sammen
Læs mere

Japansk forår på væggen

Tapeter er et af de elementer, indretningseksperter ofte anbefaler i jagten på den personlige og smukke indretning. Men for mange af os kan de meget dekorerede og larmende tapeter virke overvældende, og så er det nemmere med de hvide vægge som baggrund for vores enkle, skandinaviske stil. Til dem er Fired Earths nye Kyoto-tapet en god nyhed. Det er, som navnet antyder, i japansk stil, som går smukt i spænd med det nordiske. Kyoto-tapetet fås i fire farvekombinationer, som alle er afdæmpede: Spring, Summer, Autumn og Winter. Alle er diskrete, men alligevel markante uden at tage magten fra rummet. Tapetsér en enkelt væg med den let transparente dekoration af japanske black pine-træer og hold resten af rummet hvidt eller i en blød, douce nuance.

Kyoto Spring tapet 10 m fra Fired Earth, 1.100 kr.

Kyoto-tapetets afdæmpede farver passer godt til den nordiske indretningsstil. Fold sammen
Læs mere

Fransk vintage-hit

Rattan, flet og bambus er populære i indretningen, og de naturlige materialer giver varme i boligen. Rattan forbinder man måske med nogle lidt rustikke møbler, men den lille vintage rattan-sofa fra 1950erne, som netop er landet hos The Apartment, er alt andet end det. Det er elegance på fineste franske vis og et møbel, der vil glæde øjet også mange årtier frem.

Rattansofa fra The Apartment, 35.000 kr.

Møbler som denne rattan-sofa giver både varme og elegance til boligen. Fold sammen
Læs mere

Moderne arbejdsbord

Den unge arkitektduo, der står bag århusianske Spant Studio, har skabt det nye arbejdsbord AA Desk for danske Woud. Det er Troels Thorbjørnson og Kasper Baarup Holmboe, der står bag designet af bordet, som skulle være en arbejdsplads, hvor man kan arbejde fra alle sider uden at skulle tænke på belysning, strøm og ledninger. »Folk bruger næsten udelukkende computere og iPads og er langt mere mobile. Strømstikket skulle tættere på ens device på bordet, så man ikke skulle ned bag bordet for at sætte en oplader i.«

Den øverste træbjælke, som forbinder de to A-formede rammer, har inkorporeret strømbesparende LED-lys, som giver lige lys på hele bordet, og under den linoleumsbelagte bordplade er der en hylde, hvor arbejdsredskaberne kan gemmes væk. AA Desk er lavet i eg, metal og plywood-linoleum og måler H152xB125xD75 cm.

AA Desk fra Woud, 9.999 kr.

Diskret tøjstativ

Da den danske designduo Studio 0405 gik i gang med designet af Coat Stand for Made by Hand, ville de skabe et diskret møbel, der kunne tilpasse sig et rums hierarki og være i dialog med de omgivende elementer, dog med et strejf af noget ekstraordinært. Med inspiration fra japansk snedkerhåndværk ligner resultatet intentionen. Træets bløde overflade og detaljer som elegante samlingspunkter og messing- eller aluminiumskinne, der har en både dekorativ og stabiliserende funktion, gør Coat Stand til et diskret og funktionelt møbel.

Coat Stand fra Made By Hand, 100 cm 2.495 kr., 150 cm 2.795 kr.

Styr (på) lyset

Ikea har brugt oceaner af tid på at udforske lys og undersøge, hvordan man bedst kan bruge det i hjemmet. På den baggrund har de udviklet et system til smart belysning, hvor du kan tænde, slukke og dæmpe lyset, tilpasse farvetemperaturen og meget mere overalt i dit hjem – uden at trække ledninger. De har nemlig skabt sæt med lyskilder og styreenheder, der er parret på forhånd og klar til brug, så det eneste, du selv skal gøre, er at sætte pærer i lamperne.

Trådfri lysdæmpersæt med en pære fra Ikea, 229 kr.

IKEAs innovative lyssystem gør det muligt trådløst at regulere lyset i hele boligen på én gang. Fold sammen
Læs mere