Første indtryk fra kommende stjernespækket Netflix-film: DiCaprio er »spektakulær«

»Don't Look Up« er ifølge anmeldernes førstehåndsindtryk en stærk kandidat ved næste års Oscar-uddelinger. Se traileren i bunden af artiklen.

 
Se den nye filmtrailer til »Don't Look Up« af Oscar-vindende filminstruktør Adam McKay. Filmen kommer på Netflix d. 24. december. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forventningerne til den stjernespækkede Netflix-film »Don´t Look Up«, har været tårnhøje blandt andet på grund af rollelisten, der tæller en hel flok Oscar-modtagere.

To af dem, Jennifer Lawrence og Leonardo DiCaprio, spiller hovedrollerne som to astronomer, der prøver at advare verden om en komet, som vil udslette al liv på jorden.

De Oscar-hædrede skuespillere Meryl Streep, Jonah Hill, Mark Rylance og Cate Blanchett spiller biroller sammen med den hypede Timothée Chalamet, der blandt andet er kendt fra »Dune«, samt musikerne Ariana Grande og Kid Cudi.

Hvis man skal tro nogle af de anmeldere, der har fået lov til at se filmen, ser filmen dog ud til at indfri forventningerne.

»Armageddon som komedie«

Filmredaktøren på branchemediet Variety, Clayton Davis, kalder Leonardo DiCaprios præstation for »spektakulær« og roser også Ariana Grande.

»Don’t Look Up« er en nedtursfilm – på en god måde! Det er en øjenåbner i forhold til vores uundgåelige undergang, medmindre noget ændrer sig. Leonardo DiCaprio er spektakulær og Ariana Grandes sang kommer til at være kandidat til prisen for bedste filmsang,« skriver Clayton Davis på Twitter.

Erick Weber er chefredaktør på sitet Awards Ace og har vundet en af de prestigefyldte Emmy-priser. Han sammenligner »Don’t Look Up« med den legendariske 90er-katastrofefilm, hvor Bruce Willis og Ben Affleck spiller borebisser, som NASA sender ud i rummet for at ødelægge en asteroide, der ellers ville ramme jorden.

»Don’t look up« er »Armageddon« som komedie, samt en svidende – og ofte hylende morsom – kritik af socialmedie-/techgigantkulturen. Leo, Lawrence og Mark Rylance spiller fantastisk, det er Adam McKays (instruktøren, red.) bedste værk indtil videre, og det er Netflix’ mest tilgængelige og underholdende filmpriskandidat indtil nu,« skriver Erick Weber.

Flere anmeldere er enige med de to herrer, blandt andre Courtney Howard, som også skriver for Variety. Hun kalder filmen »utrolig sjov« med sin rammende satire og roser skuespilpræstationerne.

Andrew Marszal, der skriver for nyhedsbureauet AFP, skriver, at »Don’t Look Up« er »brillant«, og at dens satire er »knivskarp«.

.