Først Kate Bush og nu Metallica: Netflix-serie får gamle sange til at stryge op ad hitlisterne

Sange udgivet i 80erne stryger til tops på hitlister, efter at de har indgået i den seneste sæson af Netflix-serien »Stranger Things«. Kate Bush er på den konto i løbet af kort tid blevet indehaver af tre Guinness-rekorder.

 
»Stranger Things« er blevet streamet over en milliard timer. Video: Netflix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Netflix-serien »Stranger Things« er mildest talt populær. Det kan man læse ud af de faktiske tal, som viser, at serien i alt er blevet streamet 1,15 milliarder timer, skriver Deadline. Kun »Squid Game« er mere set på streamingtjenesten.

Man kan også aflæse populariteten på afledte effekter. Så mange ser med, at to sange, der begge er over 35 år gamle, er retur på hitlisterne, efter at de indgår i den seneste og fjerde sæson af serien, der kombinerer 80er-nostalgi med gys.

Den første sang er Kate Bushs »Running up that Hill« fra 1985. Sangen nåede førstepladsen på singlehitlisten i Storbritannien forleden, hvorefter Kate Bush blev indehaver af tre rekorder i Guinness' Rekordbog, skriver CNN.

Sangen er nu den, der har været længst tid nogensinde om at nå førstepladsen. 63-årige Kate Bush er nu også den ældste kvinde, der til dato har nået førstepladsen på hitlisten, og hun er også den person, der har længst tid mellem to sange på førstepladsen, skriver mediet.

Tidligere var den ældste kvinde, der har ligget nummer et på den britiske hitliste, Cher. Hun var 52 år, da »Believe« nåede toppen i 1998.

»Running Up That Hill« nåede op som nummer seks på den danske track-hitliste.

Dukkeføreren dukker op på ny

Metallicas trommeslager, danske Lars Ulrich, ved en koncert i Bilbao forleden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Miguel Tonia/Ritzau Scanpix.

Også Metallicas »Master of Puppets« er blevet ramt af nyvunden popularitet, efter at sangen indgik i finaleafsnittet af fjerde sæson af »Stranger Things«.

»Master of Puppets« har 36 år på bagen, og på Spotifys liste over de mest spillede numre i verden netop nu ligger sangen på 17.-pladsen. På førstepladsen på samme liste ligger i øvrigt Kate Bush.

Metallica forklarer på Instagram, at bandet er »blæst bagover« med hensyn til, hvordan sangen fungerer i serien. Bandet roser på den baggrund skaberne af »Stranger Things«, Duffer-brødrene, for måden, hvorpå de inkorporerer musik i serien.

»Vi var mere end begejstrede over, at de ikke blot inddrog »Master of Puppets« i serien, men at de også byggede så vigtig en scene op om sangen,« skriver Metallica i opslaget, som du kan se herunder.

Herunder kan du høre musikken fra »Stranger Things«.