Flyt ind i en container

En rå container syner ved første øjekast måske ikke som det mest optimale sted at bo. Men tilsætter man et specialdesignet interiør, en tagterrasse og friheden til at rykke containeren ud i verden, er snakken pludselig en anden. Det første bæredygtige container-hus er sat til salg.

Huset står på Refshaleøen, men kan rykkes til Aarhus på et døgn. Foto: Lauritz.com Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skibscontaineren har små skrammer. Den har rejst jorden rundt med fragtskib 50 gange, men nu står den stille for en stund. Den er blevet til et 30 kvadratmeter container-hus, der lige nu er udstillet på Refshaleøen i København.

»Hele ideen er at lave et hus, som kan tilbyde en fleksibel og enkel livsstil, der passer til det 21. århundrede. Vi kalder det en husbåd på land,« siger Frederik Noltenius Busck, der er en af de to iværksættere bag CPH Shelter, som er navnet på de mobile og bæredygtige boliger.

Containeren er fuldt møbleret, ligner en cigaræske af fyrretræ indvendigt og har både køkken, bad, tagterrasse, drivhus og havudsigt.

 

Husets rolige inderside står i kontrast til det rå og industrille ydre. Foto: Lauritz.com Fold sammen
Læs mere

 

Skilles ad på to timer

Container-huset er bygget efter parolen »Live Simply«. Derfor er boligen ikke større, end man absolut har brug for. Samtidig kan huset skilles ad på to timer, smides op en på lastbil og flyttes hvorhen det skal være.

»Jeg tror, der er mange mennesker, der ikke kan lide at være bundet til et stykke jord i resten af deres liv. Med vores løsning har man et sommerhus, som man kan flytte med sig rundt i verden uden bindinger,« siger  Frederik Noltenius Busck.

 

CPH Shelter bygger huse af gamle skibscontainere. Foto: Lauritz.com Fold sammen
Læs mere

 

Husene appellerer også til de miljøinteresserede, påpeger han. De er bygget af genbrugsmaterialer, eksempelvis de skibscontainere, der ikke længere kan bruges til fragt, eller gamle murertreller. Hvor stor en gevinst det præcist har på CO2 -aftrykket, ved Frederik Noltenius Busck endnu ikke. Men CPH Shelter bruger samme teknikker som Realdania Byg, der eksempelvis står bag bæredygtige huse i Nyborg kaldet »Upcycle House«, netop ved at genbruge skrald eller andre ubrugelige materialer på en ny måde. Ved selve opførslen af disse huse spares over 80 procent af CO2-udledningent, viser beregninger fra SBI.

 

Design dit eget hus

Det allerførste CPH Shelter, der står på Refshaleøen, bliver solgt til højstbydende på Lauritz.com. Det er det container-hus, der markerer lanceringen af projektet. Derefter åbner forretningen, og man kan designe sit helt eget container-hus i samarbejde med CPH Shelter-teamet.

Containeren kan fungere både som helårsbolig, sommerhus og studiebolig, og der er allerede godt gang i fremvisningerne af typehuset på Refshaleøen.

»Vi har mere eller mindre fremvisninger hele dagen, og det har vi haft allerede, før vi åbnede i fredags,« siger Frederik Noltenius Busck.

 

Udsigt fra tagterrassen. CPH Shelters er lavet i samarbejde med tegnestuen Vandkunsten og en række andre partnere. Foto: Lauritz.com Fold sammen
Læs mere

 

Dertil kom 500 mennesker til åbningen. Blandt gæsterne var bl.a. politikere fra både Alternativet og Københavns Borgerrepræsentation, som kunne se potentiale i byggeteknikken og værdierne bag. Eksempelvis som studieboliger, der kan sættes midlertidigt op i de trange byer.

Beslutter nogle af de interesserede sig for at springe ud i livet i en container, skal de ikke vente længe på at flytte ind. Når alt er på plads, kan huset stå klart på tre måneder.

 

Auktionen på Lauritz.com løber frem til 27. august. Startbuddet er 550.000 kroner. Designer du dit eget container-hus, får du et specifikt tilbud. Udstillingsboligen står på Refshaleøen i København frem til d. 1. oktober 2015. Fremvisninger kan bookes på shelter@cphshelter.dk.