Flere slipper for selvangivelse

Både danskere med befordringsfradrag og danskere, der ejer en bolig i udlandet, får fremover lettere ved at betale deres skat.

Mange af de 420.000 danskere, der tidligere har været nødt til at udfylde en selvangivelse, fordi de har et befordringsfradrag, slipper for bøvlet og får i stedet en fortrykt årsopgørelse.

Det skyldes, at SKAT kan trække på det såkaldte e-indkomst-register.

Her indberettes borgernes lønoplysninger fra måned til måned, og SKAT kan også se, hvor de arbejder, og om de er på fuld tid eller deltid.

- Det betyder ikke, at de ikke kan selvangive. Men hvis de er enige i det, der står på den fortrykte årsopgørelse, kan de lade være med at gøre noget som helst, siger fagchef i SKATs kundeservice Richard Hanlow til dr.dk/penge og P1 Morgen.

300.000 vil kunne nikke til SKATs oplysninger og dermed slippe for at udfylde selvangivelsen, skønner Richard Hanlow.

Også de borgere, der i dag er omfattet af såkaldt begrænset skattepligt, vil få det lettere. Det gælder både for de cirka 70.000 danskere der ejer en bolig i udlandet og en række udlandsdanskere. også de vil fremover kunne benytte sig af SKATs tast-selv-service på internettet.

I år afleverede cirka en million danskere deres selvangivelse ved hjælp af tast-selv-service. Over tre millioner fik en fortrykt årsopgørelse og umiddelbart ikke behøvede at foretage sig noget.

E-indkomst begynder med indkomståret 2008 og får dermed betydning for selvangivelsen i 2009.

Kilde: Radioavisen