Flemming Toft: »Jeg starter altid positivt«

På torsdag sparkes fodbold VM i gang i Brasilien, når værtslandet selv tager imod Kroatien. Under slutrunden sidder TV2s Flemming Toft i kommentatorboksen. Han drømmer om at få jord under neglene i sin egen kolonihave.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jeg vil gerne møde

Dario Fo. Han er en italiensk dramatiker, forfatter, skuespiller og satiriker. Jeg var en gang med i en studenterkomedie, hvor vi lavede et stykke, han har skrevet. Han har nogle gode budskaber og nogle sympatiske træk, så ham kunne jeg godt tænke mig at trykke i hånden.

Jeg træner

i et fitnesscenter, og jeg er ikke ham, der kaster rundt med vægtene. Jeg gør det bare for at holde mig i form og for den psykiske velvære. Det er bare godt for samvittigheden at komme derned og træne lidt.

Min bedste madoplevelse

var en gang i Italien. Jeg lavede meget italiensk fodbold en overgang, og der fandt Preben Elkjær og jeg et lille sted i Milano. Vi blev som sønner af huset, og vi kunne få lige det, vi ville, det var helt fantastisk.

Det næste, jeg køber,

er en kolonihave. Det kunne jeg godt tænke mig. Jeg har ikke grønne fingre, men jeg kunne da godt få lidt jord under neglene og bare ligge og kigge på Dannebrog og lade som ingenting. Der er bare noget hyggeligt over kolonihaver.

Jeg vil gerne rejse til

Sydamerika, nu skal jeg jo næsten seks uger til Brasilien, og jeg har også været i Argentina og Columbia, men jeg kunne rigtig godt tænke mig at tage en lang rundtur i Latinamerika, der er så meget, der er uopdaget.

Det menneske, der har gjort størst indtryk på mig,

er, min morfar. Ham så jeg helt vildt meget op til. Han var meget omsorgsfuld, hans nærmeste gik forud for alt. Og så var han lokomotivfører, det gjorde stort indtryk på mig, da jeg var lille og fik lov at komme med ud og køre.

Jeg sætter pris på,

at mennesker ikke er selvfede. Jeg hader selvfede mennesker, dem er der for mange af. Så jeg sætter meget stor pris på de mennesker, der ikke behøver at gå først ind af døren og vise, her kommer jeg. Man kan godt holde døren for andre en gang i mellem.

Jeg slapper bedst af,

når jeg er nede sydpå og kan sidde i solen og kigge på havet, bjergene eller måske på et bål. Der er noget roligt over det, og det er en god måde for mig, at være helt væk på – også selvfølgelig også med et godt glas vin.

Sidst, jeg gjorde nogen glad, var

sidst, jeg så mine børnebørn. De bliver ellevilde, når vi er sammen, og de kan ikke vente til næste gang, vi ses, og det kan, jeg heller ikke. Vi ses mindst en gang om ugen.

Jeg vil aldrig

nogensinde gå i lære som bankmand. Hele min familie var i bankverdenen, så jeg startede også som bankelev, men sprang fra i protest inden eksamen. Jeg vil ikke have med andre folks penge at gøre, det, synes jeg, er mærkeligt.

Min kæreste ejendel

mit positive humør. Jeg kan ikke finde ud af, at stå op, se mig selv i spejlet og tænkte hold kæft en dag. Jeg starter altid positivt, og det er vigtigt for mig.