Fire ud af fem siger stadig nej tak til sommerhus

De nye sommerhusregler, som netop er trådt i kraft, har kun lokket hver femte af de danskere, der ikke ejer et sommerhus, til at overveje muligheden for at anskaffe sig et.

Det er de færreste danskere uden sommerhus, der overvejer at købe, efter de nye regler er trådt i kraft. Foto: Seier + Seier Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hele 77 pct. af de danskere, der i dag ikke er sommerhusejere, er fortsat ikke interesseret i at anskaffe sig fast ferieejendom, viser en måling foretaget for ejendomsmæglerkæden Home af analyseinstituttet YouGov. Det er til trods for, at de nye regler vil gøre det betydeligt billigere at låne til sommerhuskøb.

Men der er dog alligevel grund til en smule optimisme for de mange, der i årevis forgæves har forsøgt at få solgt sommerhuset.
Salget af sommerhuse i første kvartal af 2017 er nemlig steget med 33 pct. sammenlignet med første kvartal sidste år. Det viser tal fra Boligsiden.dk. Og den nye undersøgelse får optimismen til at boble hos ejendomsmæglere.

Håbefulde ejendomsmæglere

»De nye regler giver flere danskere råd til at købe sommerhus – og det vil skabe et boost på markedet, hvis det går, som undersøgelsen viser. Flere salg er også tiltrængt mange steder, for der er fortsat en stor pukkel med over 14.000 sommerhuse til salg pt.,« siger Mads Ellegaard, der er relationschef i Home.

Direktør for Boligøkonomisk Videncenter, Curt Liliegreen, er dog ikke helt så imponeret over stigningen.
»De 33 pct. er jo ikke udtryk for ret meget, da der ikke handles mange sommerhuse i 1. kvartal. Så det er en lille stigning i antal handler, men meget i procent,« siger han.