Find tre fejl: »Hampions« er bare ét af de ord, der ved en fejl står på stor Zlatan-skulptur

Det er en ommer. Der er tre stavefejl ved den nye Zlatan-skulptur i Malmø. »Alt er muligt,« sagde fodboldhelten ved indvielsen for godt en uge siden. Man må give ham ret.

Granitplader ved siden af den netop indviede Zlatan-skulptur i Malmø skal nu laves om, fordi de indeholder tre stavefejl. Her ses fodboldspilleren foran skulpturen ved afsløringen 8. oktober. Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix

I øjeblikket er der sikkert en del, der går og smågriner ovre i Malmø.

Under stor ståhej og offentlig opmærksom indviede man 8. oktober en knap tre meter høj bronzeskulptur af byens store fodboldhelt, Zlatan Ibrahimović, som er vokset op i Malmø-bydelen Rosengård, der er kendt for sin store andel af indvandrere.

En stolt Zlatan deltog selv i indvielsen af skulpturen, der er skabt af billedhuggeren Peter Linde.

»Statuen er et symbol for alle derude, som ikke føler sig velkomne, og som ikke føler, at de passer ind. Jeg er for alle derude beviset på, at alt er muligt. Jeg er ikke mere speciel end alle mulige andre,« sagde Zlatan ved afsløringen af statuen, der viser fodboldspilleren i sejrspositur med hævede arme.

Nu viser det sig, at alt faktisk er muligt – ikke kun, når det gælder enorm succes på den globale fodboldscene, men også, når det gælder stavefejl.

Peter Linde, billedhuggeren bag Zlatan-skulpturen

»Det er ret komisk, at det eneste man nu taler om, er de her stavefejl.«


Det har nemlig vist sig, at de granitplader, der er placeret ved siden af skulpturen, indeholder ikke mindre end tre stavefejl. Ordet »Cup« er af uransagelige grunde blevet til »Gup«, »Champions« er blevet til »Hampions«, og »1« er blevet til »!«, et udråbstegn.

Kunstneren Peter Linde siger til STV, at det skal rettes så hurtigt som muligt.

»Jeg ved ikke, hvordan fejlene er opstået, men det er ret komisk, at det eneste man nu taler om, er de her stavefejl,« siger Peter Linde.

Problemer med placering

Zlatans enorme succes og rigdom har gjort ham til et elsket forbillede og et vigtigt symbol på, at en indvandrerdreng fra et socialt belastet område kan blive til noget stort.

Ved indvielsen sagde Zlatan, at han følte det som noget helt specielt at få en statue i sin egen hjemby.

»Da min familie kom hertil, tror jeg ikke, at de troede, at deres barn eller nogen anden fra familien skulle få en statue. Nu har jeg fået en, og det er jeg meget stolt over. Det beviser, at jeg har gjort noget, som ingen anden har gjort,« sagde Zlatan.

Foruden problemer med stavning har den 2,7 meter høje skulptur også haft problemer med at finde en placering. Oprindeligt skulle den have været placeret foran Friends Arena i Stockholm, men det viste sig, at der var en parkeringskælder under stadion, og at skulpturen var så tung, at der ville være risiko for, at betondækket ikke ville kunne bære vægten. Løsningen blev, at den i stedet blev placeret i Malmø, på Stadiontorget foran klubben Malmö FFs hjemmebane.