Filmselskab dropper Batgirl-film til 728 millioner: Den har ikke blockbuster format

Amerikanske Warner Bros. dropper filmen »Batgirl«, som blev fotograferet færdig tidligere på året. Filmen, som skulle have været lanceret over hele verden, har ikke format til at blive en blockbuster, lyder en forklaring.

Leslie Grace har hovedrollen i filmen »Batgirl«. Filmen har været vist for et testpublikum, men reaktionerne var så dårlige, at filmselskabet Warner Bros. har besluttet, at filmen ikke skal have premiere hverken i biografen eller på streamingtjenesten HBO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Robyn Beck/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke hver dag, at en virksomhed dropper en investering til et trecifret millionbeløb.

Men det gør det store amerikanske filmselskab Warner Bros. med spillefilmen »Batgirl«. Selskabet har besluttet, at filmen hverken kommer i biograferne eller på streamingtjenesten HBO Max.

Det er en kostbar beslutning. Filmen var først budgetteret til 70 millioner dollar, men blandt andet på grund af covid-19 endte prisen på den anden side af 100 millioner dollar, svarende til 728 millioner kroner, skriver The New York Post.

Filmen blev fotograferet færdig tidligere på året og har Leslie Grace i hovedrollen som Barbara Gordon alias Batgirl. Andre medvirkende er blandt andre J.K. Simmons, Michael Keaton (»Batman«) og Brendan Fraser. Filmen er instrueret af belgiske Adil El Arbi og Bilall Fallah, som også står bag blandt andet »Bad Boys for Life«.

Det er en at de dyreste filmproduktioner, som nogensinde er blevet opgivet.

Filmen har, skriver det amerikanske medie, været vist for et testpublikum. Resultatet har været så dårligt, at Warner Bros. har besluttet at droppe filmen i stedet for at bruge penge på at markedsføre og distribuere den.

»De mener, at en Batgirl, som er under al kritik, vil gøre uoprettelig skade,« siger en kilde til The New York Post.

Mediet oplyser, at den nye ceo i Warner Bros., David Zaslav, som tiltrådte i juni, er kendt for at være benhård, når det gælder om at beskære omkostninger. Han stod bag lukningen af streamingtjenesten CNN+ kun tre uger efter premiere, fordi der var få abonnenter. Der var investeret 300 millioner dollar i projektet.

Anonyme kilder i filmbranchen siger til filmmediet Variety, at beslutningen om at droppe »Batgirl« ikke skyldes filmens kvalitet eller filmfolkenes manglende engagement i filmen. Årsagen skulle være ønsket om at producere film i blockbuster-kategorien, og det vurderer man ikke, at »Batgirl« kan opfylde.

Warner Bros. har også droppet filmen »Scoob!: Holiday Haunt«, en efterfølger til »Scoob!« fra 2020, som skulle have kostet 40 millioner dollar at producere.

Chok i filmbranchen

Beslutningen om at droppe »Batgirl« har chokeret filmbranchen, skriver Variety. Det er yderst sjældent, at produktioner bliver kasseret, uden at man har forsøgt i det mindste at hente noget af investeringen hjem.

Warner Bros. døjer stadig med, hvad man skal gøre med superheltefilmen »The Flash«, som er planlagt til at have premiere næste år. Projektet har været ramt af en konflikt mellem filmselskabet og hovedrolleindehaveren Ezra Miller, der har været sigtet for vold og trusler. Også her er der tale om en film med meget høje produktionsomkostninger.

Der er adskillige eksempler på, at filmselskaber dropper film. I 2014 droppede Netflix filmen »Bill Cosby 77«, efter at en kvinde anklagede Bill Cosby for et seksuelt overgreb. Der er også flere eksempler på droppede superheltefilm.