Film om Flemming Bamse Jørgensen på vej – Anders W. Berthelsen skal spille rollen som den populære sanger

Henrik Ruben Gentz instruerer den kommende film om den folkekære sanger, »Bamse«. Anders W. Berthelsen spiller titelrollen, mens Johanne Louise Schmidt får rollen som Bamses hustru, Käte.

Flemming Bamse Jørgensen døde som 63-årig i 2011. Han efterlod sig hustruen Käte og børnene Tine og Theis. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Hedegaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der har været godt gang i de biografiske danske film, siden filmen om Dirch Passer, »Dirch«, fik premiere i 2011.

Siden har film som »Spies og Glistrup«, »Idealisten«, »Steppeulven« og »Så længe jeg lever« gjort biopics, som genren kaldes, til tilbagevendende begivenheder i danske biografer. Nu er tiden så kommet til en af dansk populærmusiks helt store stjerner: Flemming Bamse Jørgensen. Det skriver Nimbus Film, Uppercut Media, Ja Film og Nordisk Film Distribution i en pressemeddelelse.

Med over 3,5 millioner solgte albums var Bamse en af Danmarks mest succesrige musikere, kendt for sange som »Vimmersvej«, »I en lille båd der gynger« og »Hvorfor går Louise til bal«.

»Bag det store smil og smækbukserne gemmer der sig imidlertid en stærk og rørende fortælling om en søns livslange stræben efter sin fars anerkendelse og kærlighed. Flemming Bamse Jørgensen havde oprindeligt 11 søskende, men blev som spæd bortadopteret til et direktørægtepar, der ikke kunne få børn,« står der i pressemeddelelsen.

Men medens Bamses far ville have, at Bamse skulle overtage familiens fabrik, blev han altså i stedet forsanger i Bamses Venner.

Anders W. Berthelsen og Johannne Louise Schmidt skal spille over for hinanden i »Bamse«. Johanne Louise Schmidt skal spille Bamses hustru, Käte. Johanne Louise Schmidt har spillet Rose i tre af filmene om Afdeling Q, herunder »Fasandræberne« og er blandt andet også kendt fra Det Kongelige Teater. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Juncker-Jensen.

Den nye film, »Bamse«, bliver et »feelgood drama« med Bamses største hits som lydtæppe. Filmen instrueres af Henrik Ruben Gentz, der også har stået bag film som »En som Hodder« og »Frygtelig lykkelig«, og som i 1998 blev nomineret til en Oscar for sin kortfilm »Bror, min bror«.

Ander W. Berthelsen, der har spillet store roller i blandt andre DR-serien »Taxa«, dogmefilmen »Italiensk for begyndere« og de tre »Klassefesten«-film, skal spille titelrollen som Bamse, og han står overfor en »fysisk transformation«, forlyder det. Berthelsen skal også selv synge Bamses sange, ligesom Rasmus Bjerg gjorde det i John Mogensen-filmen »Så længe jeg lever«.

»Som så mange andre er jeg vokset op med Flemming Bamse Jørgensens musik og stemme. Men hans livshistorie kendte jeg ikke før, og her blev jeg virkelig ramt. Hans kamp for at få lov til at være her og høre til, er meget rørende, og vedkommende. Og jeg er meget beæret over at få lov til at fortælle hans historie og går til det med den dybeste respekt,« udtaler Anders W. Berthelsen i pressemeddelelsen.

Johanne Louise Schmidt får rollen som Bamses hustru, Käte.

Berlingske har spurgt folkene bag filmen, hvori Anders W. Berthelsens fysiske transformation består, og har fået følgende skriftlige svar fra producer Bo Erhardt fra Nimbus Film.

»Hvordan Anders W. Berthelsen kommer til at se ud, vil vi glæde os til at vise publikum lidt længere henne i forløbet. Anders skal nok komme til at ligne Bamse, men det bliver ikke et efterligningsnummer, men Anders’ personlige bud på Bamse. Hvordan transformationen kommer til at ske, holder vi for os selv lidt endnu,« skriver produceren.