Fem stjerner: TV 2 leverer Tour til tiden

Driftsikre TV 2 sørger stadig for solid Tour de France-underholdning til sommerens sofakartofler - også uden Leth-faktoren.

Den 106. udgave af Tour de France er igen solid, informativ underholdning hos TV2. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT

Tog til tiden og Tour på TV 2 til tiden. Det vil vi have. Med eller uden Jørgen Leth. Transformationen fra det, der var engang, og det, der er nu, har vi for længst vænnet os til. Leth-faktoren var så langt fra altdominerende de seneste år, alt imens Jakob Fuglsang har løftet klassementsfaktoren, indtil han styrtede eller gik sukkerkold.

I år synes Fuglsang mere langtidsholdbar, styrtet har vi haft, og sukkerkold kan vi alle gå i sommervarmen. Det gør TV 2 ikke. Langtidsholdbarheden i det store og produktionssikre TV 2-projekt er uomtvistelig. Noget med at kunne sit kram og stille og roligt udvikle sig og sætte sig så solidt på seerbevidstheden, at det kun kan løfte sig endnu mere i en kulminerede Tour-start på dansk grund om to år.

Fra næste år får TV 2 public service-banen alene, da DR i år slår en sidste besparelseskrølle på Aftentour og pakker sammen. Synd og skam for balancen, men vi er vel i forvejen på bristepunktet af sendetimer og digital synergi på alle platforme, så mon ikke vi overlever. Og de let forfinede aficionados har det med at ty til Eurosport-dækningen for ikke at blive mainstream-gidsler i TV 2s bredere pensel og målgruppesatsning helt ud på campingpladserne. Fred være med det.

Jovist, Brian Holm ville da pynte i TV 2-paraplyen, hvis man gik på hugst hos konkurrenterne. Han holder sig ikke tilbage for at fortælle om dengang, han fik sit første skud kortisol og var flyvende i opløbet på Amstel Gold Race. Den doping-dagsorden har TV 2-ekspertkommentator Rolf Sørensen det sværere med at manøvrere på. Til gengæld har han den uforfalskede entusiasme i et ethvert anstrøg af minimal spænding på selv den mest dødssyge etape. Og går så i øvrigt i fint spænd med sin mangeårige makker Dennis Ritter.

Som han også gør med det lidt yngre kommentator-triumvirat, TV 2 igen i år satser på i holdopdelingen af start-til-mål-dækningen. Chris Anker Sørensen har den anekdotiske faglighed, vinslotsfaktaformidler Brian Nygaard ved også noget om cykelsport, kommentator Rasmus Staghøj ditto. Jo, jo, Henrik Juul Hansen hjemme i studiet kommer også deropad, men én ad gangen. Driftsikkerhed er et udtryk Tour til tiden ...