Farvel fra Kenny Rogers

En af countryens allerstørste takkede af tidligere på ugen - Dolly Parton sendte ham på pension, så ikke et øje var tørt.

Kenny Rogers (th) sammen med Dolly Parton og Lionel Richie ved en koncert i 2010. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rick Diamond

»Jeg ved, jeg er kunstig udenpå, men jeg bilder mig ind, at mit hjerte er ægte. Og i mit hjerte har jeg en plads til dig, der aldrig nogensinde vil blive rørt af nogen anden - og der beholder jeg dig.«

Det er svært ikke at knuselske Dolly Parton, der ikke bare synger, men også taler flydende country.

De fine ord faldt onsdag aften på et tætpakket Bridgestone Arena, hvor 20.000 fans sagde farvel til en af countryens allerstørste, 79-årige Kenny Rogers. »All In for the Gambler« hed den særlige aften i Nashville, hvor Rogers indstillede sin godt 60 år lang karriere.

Kenny Rogers afslørede inden koncerten, at han ikke kendte meget til aftenens planer. Det skulle vise sig, at såvel gamle som unge countrystjerner gik på scenen for at hylde ham og fortolkede nogle af hans største hits som »Lucille«, »Coward Of The County« og »The Gambler«. Blandt de medvirkende var T.G. Sheppard, Linda Davis, The Judds - og også soulstjernen Lionel Richie, der sang »Lady«.

Efter sin kærlighedserklæring sang Dolly Parton »I Will Always Love You«, som hun skrev tilbage i 1973, men som blev verdensberømt i Whitney Houstons fortolkning fra 1992 til filmen »The Bodyguard«.

Herpå takkede Kenny Rogers for mange dejlige år og sagde farvel til sit publikum, før han sammen med Dolly Parton sang deres største hit sammen, »Islands In The Stream«, skrevet af Barry Gibb fra The Bee Gees.

Og mens 71-årige Dolly Parton tilsyneladende ikke ældes, kunne man godt se, at Kenny Rogers' selvpensionering måske var en god idé. Han snublede lidt i teksten, men endte på en flot frasering, der ikke lod meget tilbage at ønske fra fordums storhed.

Han stoppede med æren i behold, og således blev omkvædet fra »The Gambler« pludselig til aktuel livsvisdom og fik ny betydning denne aften:

You've got to know when to hold 'em
Know when to fold 'em
Know when to walk away
And know when to run
You never count your money
When you're sittin' at the table
There'll be time enough for countin'
When the dealin's done

Kenny Rogers har haft flere end 120 hitsingler og solgt over 100 millioner plader.

Kenny Rogers fotograferet i 2001 sammen med countrystjernen Glen Campbell, som døde tidligere i år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jim Ruymen.