Fagforening sponserer voldsspil

Dansk Metal udlodder 80.000,- til det bedste danske Counter Strike-hold.

Fotomanipulation: Troels Nielsen Fold sammen
Læs mere

Dansk Metal går nu ind i kampen for at skaffe medlemmer med vold og magt. I hvert fald virtuel vold og magt. Fagforeningen har nemlig besluttet at sponsorere det bedste danske Counter Strike-hold - eller klan, som det retteligt hedder i den verden - med 80.000 kroner.

Spillet går i meget korte træk ud på at dræbe sine modstandere før de dræber en for at nå sit mål. Man er enten terrorist eller anti-terrorist og har således forskellige opgaver - sprængning af bomber, for eksempel.

- Det er yderst vejovervejet, forklarer faglig sekretær i Dansk Metals IT-sekretariat Michael Antonsen. Han mener ikke, at sponsoratet kan være med til at sende et forkert signal til unge, potentielle medlemmer af fagforeningen.

- Nej, det er jo bare et spil. Vi mener derimod, at det er en god måde at få kontakt til en målgruppe, som vi ellers har svært ved at nå. Vi er den største faglige organisation for it-medarbejdere, og vi vil gerne være med til at sætte fokus på eSport, siger Michael Antonsen.

Tror du ikke, de unge er ligeglade med Dansk Metal i den sammenhæng?

- Hovedinteressen er nok Counter Strike, jo. Men de gange vi tidligere har været med til at sponsorere Counter Strike events, har vi oplevet, at de unge starter med at undre sig over, hvad vi laver der. Så kommer de hen og spørger, og så får vi en dialog i gang, hvor vi prøver at forklare dem, at det er vigtigt at få en uddannelse, en faglighed og hvilke muligheder, der findes, forklarer Michael Antonsen.

Han ser et generelt potentiale for Danmark i at være med til at fremme it-spil-området via danske spillere- og indrømmer, at det selvfølgelig også på sigt handler om at øge antallet af medlemmer i Dansk Metal i og med, at de har så mange medlemmer med it-relateret baggrund.

Og han frygter ikke, at udsigten til at kunne spille Counter Strike med en sponsor i ryggen, vil gøre flere unge spilafhængige.

Spiller du selv Counter Strike?

- Nej. Jeg holdt op, da min knægt begyndte at slå mig for tre år siden, siger Michael Antonsen.

Turneringen arrangeres i samarbejde med aSportsligaen SLAP, og finder sted på Boomtown-cafeerne i Aalborg og Århus den 26. januar og i Odense og København den 2. februar.

Finalen afspilles i København den 9. februar og tilmelding er senest den 22. januar på www.it2u.dk/esport.