Få overblikket: Disse danske restauranter får Michelinstjerner

Der er nye Michelinstjerner til Vejle og Gentofte, og så er Kadeau i København hædret med to stjerner.

Glade kokke har mandag 19. februar modtaget Michelinstjerner på Rådhuset i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

De prestigefyldte Michelinstjerner er mandag eftermiddag blevet afsløret ved et stort pressemøde på Københavns Rådhus, og der er landet fine, nye stjerner til Danmark.

Da den første danske restaurant blev trukket op af hatten, var det ganske overraskende den jyske restaurant MeMu i Vejle, der modtog sin første Michelinstjerne. Det næste danske navn, der blev afsløret, var Jordnær i Gentofte.

»Jeg er mundlam. Alt skyldes min kone, hvis jeg skal være ærlig,« lyder det fra køkkenchefen på Jordnær, Eric Vildgaard, der rørt modtog prisen på scenen.

Læs også: Se listen: Her er årets Bib Gourmand 2018

Der er altså kun kommet to nye enstjernede restauranter til Danmark i år.

To stjerner til københavnsk restaurant

Så blev fokus rykket til de tostjernede restauranter. Her bliver det straks afsløret, at der er endnu en tostjernet restaurant i København.

Kadeaus københavnske afdeling kan nu bryste sig af hele to Michelinstjerner. Det er kun Henne Kirkeby Kro i Henne og AOC i København, der allerede har to Michelinstjerner.

»Jeg er meget, meget stolt og meget, meget glad. Hele holdet fortjener det her. Det er en stor »thumbs up« til dem,« lyder det fra køkkenchefen på Kadeau Nicolai Nørregaard, og fortsætter:

»Jeg ved helt ærligt ikke, hvad jeg skal sige. Jeg er meget lettet. Nu skal jeg bare rundt og lukke luft ud til kameraerne her, og så skal vi allesammn ned på Ludvigsen (bar på Vesterbro, red.), hvor resten af holdet sidder og drikker,« fortæller han.

Det er den gamle, franske madguides nordiske udgave »The Michelin Guide Nordic Countries 2018«, der er blevet offentliggjort.

Michelinguiden har haft en nordisk udgave siden 2015. I 2017 havde Danmark 24 restauranter med en eller flere Michelinstjerner - plus der var en enkelt på Færøerne. I 2018 lyder tallet nu på 25 restauranter og en på Færøerne.

Læs også Berlingskes madredaktør, Søren Franks, analyse af årets uddeling: Michelin-høsten blev en behersket succes - men næste år kan det store brag komme