Få din egen økologiske køkkenhave

Danskernes indkøb af sprøjtegifte til haven steg voldsomt i 2010. Men når det handler om køkkenhaven, er det faktisk ikke et uoverskueligt projekt at blive mere naturlig. Her er en nem haveplan, så du kan springe ud som økolog næste forår.

Salater og majs i en køkkenhave. Fold sammen
Læs mere
Foto: BJARKE ØRSTED

Privatsalget af sprøjtegifte med aktivstoffet glyphosat steg 88 procent i 2010, som de nyeste tal er fra. Eksperter advarer: Giften kan ende i grundvandet, når hr. og fru Hansen sprøjter terrasse og indkørsel. Det er heller ikke ufarligt for køkkenhaven.

36-årige Trine Krebs er den nye forkvinde for foreningen Praktisk Økologi (PØ). Hun vil have medlemmerne til at udbrede viden om øko-metoderne ved at åbne deres egne havelåger. Så kan gæsterne se, at en mere mangfoldig have giver et rigere liv. Hun har forvandlet jorden i sin have med økologiske metoder. I løbet af fire år er en tæt græsplæne på kompakt lerjord blevet til en let, regnormerig, porøs masse, der strutter af mikrobiologisk liv.

Her er en nem haveplan, så du også kan springe ud som økolog næste forår. Princippet er, at du hvert år roterer afgrøderne. Det kaldes for sædskifte og har den fordel, at du undgår mange jord- og plantesygdomme - og ikke behøver hente en bøtte RoundUp.

Det får du her:

- En guide på 4 sider i PDF-format
- Skridt for skridt: Sådan får du en økologisk køkkenhave. Hvordan opdeler du køkkenhaven bedst, og hvad skal du plante
- Interview med foreningen Praktisk Økologis forkvinde, Trine Krebs. Hun fortæller om sin mission på vegne af foreningen
- Trine Krebs viser sin have frem og giver anbefalinger
- Så meget er privatsalget af sprøjtegifte steget

Ved at købe fri adgang til Berlingske Plus i 1 måned eller 1 år får du samtidig adgang til vores andre 400 guider. Se oversigt her.

Se også: "Vind over dræbersneglen" (7 kr.). "Giv nyt liv til din altankasse" (19 kr.). "Til etageejendommen: Sådan får I en fantastisk baggård" (25 kr.). "Brændenælder er guf for planterne" (3 kr.). "Her er 100 sider om den flotte have" (29 kr.).


Privatsalget af sprøjtegifte med aktivstoffet glyphosat steg 88 procent i 2010, som de nyeste tal er fra. Eksperter advarer: Giften kan ende i grundvandet, når hr. og fru Hansen sprøjter terrasse og indkørsel. Det er heller ikke ufarligt for køkkenhaven.

36-årige Trine Krebs er den nye forkvinde for foreningen Praktisk Økologi ( PØ). Hun vil have medlemmerne til at udbrede viden om øko-metoderne ved at åbne deres egne havelåger. Så kan gæsterne se, at en mere mangfoldig have giver et rigere liv. Hun har forvandlet jorden i sin have med økologiske metoder. I løbet af fire år er en tæt græsplæne på kompakt lerjord blevet til en let, regnormerig, porøs masse, der strutter af mikrobiologisk liv.

Her er en nem haveplan, så du også kan springe ud som økolog næste forår. Princippet er, at du hvert år roterer afgrøderne. Det kaldes for sædskifte og har den fordel, at du undgår mange jord -og plantesygdomme - og ikke behøver hente en bøtte RoundUp.