Et sted glimrede ved sit fravær, da Tour de France susede forbi Roskilde. Nu kommer forklaringen

Da Tour de France lørdag slog et smut forbi Roskilde, var der ingen tv-helikopter, som filmede Roskilde Festival fra luften. Det har sat spekulationer i gang – nu kommer forklaringen.

Hvorfor fangede Tour de France-kameraerne ikke Roskilde Festival fra luften? Nu kommer forklaringen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen/Arkivfoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var flere, som undrede sig.

Tv-helikopterne, som følger Tour de France-feltet, har de seneste dage filmet Danmark fra luften. Den har filmet Storebæltsbroen, Vikingeskibsmuseet og Sagnlandet Lejre og Ledreborg Slot. Roskilde Festival, som samlede tusindvis af mennesker i den forgangne uge, stod dog ikke model til filmoptagelserne.

Kommentatorerne på TV 2 undrede sig, det samme gjorde Esben Marcher, sekretariatschef i Dansk Live, der er en interesseorganisation for danske spillesteder og festivaler. Han hæfter sig ved, at der var billeder af Kongeskibet og Mærsk-containere, men altså ikke af Roskilde Festival.

»Det må næsten have været et bevidst valg,« skriver han på Twitter.

Mens Tour de France stod på i Roskilde havde Mellemfolkeligt Samvirke udrullet et banner, der med garanti kunne ses fra luften. Oversat til dansk stod der: »Klimaretfærdighed, social retfærdighed, raceretfærdighed.«

Var det mon grunden til, at kameraerne ikke panorerede hen over Dyrskuepladsen?

Forklaringen

Nu har Politiken fundet frem til forklaringen. Og det viser sig at være en teknisk en af slagsen.

Der var en teknisk fejl på en af tv-helikopterne, oplyser Simon Kærup, pressechef for Grand Départ Copenhagen, som står bag Tour de France i Danmark.

Roskilde Festival var på listen over seværdigheder, som var værd at se på, lyder det. Der var interesse for at filme festivalen, lyder det.

Roskilde Festivals marketingchef ærgrer sig, skriver Politiken videre.

»Vi ville rigtig gerne have været med og bidraget til fortællingen om Roskilde som en stærk kulturby, der strækker sig helt fra vikingetiden til Orange Scene, men en manglende tv-visning kan ikke slå skår i vores glæde over endelig at kunne afholde festival 50«.