Et hundeliv i luksus

Kæledyrene er blevet vigtigere for os. Det mærkes på forbruget.

Vi har fået et tættere forhold til vores kæledyr, og vi har i stigende grad råd - og lyst - til at bruge mange penge på dem, skriver 24timer.
»Det er blevet mere accepteret at have et tæt forhold til dyrene, og dermed er det også blevet mere synligt. Mange omtaler dyrene som deres børn,« forklarer Stine Christiansen, ph.d.-studerende i relationer mellem mennesker og dyr ved Københavns Universitet.
Stine Christiansen understreger, at der er mange grunde til at have dyr. Nogle har dem som modetilbehør, andre som et familiemedlem og andre igen søger fællesskaber og kontakt til andre mennesker ved hjælp af deres hund eller kat. Mange singler har kæledyr, som de giver og får kærlighed fra.
»Dyr appellerer til, at vi tager os af dem, og de er nemmere end mennesker, for de stiller ikke så mange krav. De sladrer ikke, og kontakten med dem er mere umiddelbar,« forklarer hun over for 24timer.
Også hos dyrlægerne mærker man en anden tilgang til dyrene. Især når det gælder dyrenes overlevelse.
»For bare fem år siden var der flere, som ikke mente, det kunne betale sig at redde et dyrs liv, fordi det kostede for mange penge. I dag vil folk bare gerne have, at vi redder deres dyr,« siger Jan Birch, formand i Den Danske Dyrlægeforenings smådyrssektion.
Et hundeliv er i det hele taget blevet forvandlet til et luksusliv. Din hund kan få halsbånd med Swarovski-diamanter og komfort i hundekurven.
»Vi ser en klar tendens til, at folk går efter noget, der er lidt mere blødt - noget de selv føler, er mere komfortabelt. Tidligere var en plasticseng god nok, « siger Charlotte Hofmann, medejer af Bonnie Dyrecenter i Hvidovre.
Også maden er der blevet hård konkurrence på. Forhandlerne melder, at luksusfoder nu udgør 15-20 procent af det samlede fodermarked.


Kilde: 24timer