Erik Brandt: Man kan kysse og grine sig ud af meget

Når 11. sæson af »Vild med Dans« glider over skærmen på TV2, kan modemanden Erik Brandt findes på dansegulvet. I fritiden danner han par med sin »beloved« Sascha – og hunden Andy.

Erik Brandt. Foto: Mads Nissen Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen

Det menneske der har gjort størst indtryk på mig

er prins Henrik. Han er vidende, belæst og vanvittigt morsom. Han har i den grad klasse og er et charmerende, vidunderligt menneske. Han hilser på alle og har været min rigtig gode ven i mange år. Nu, hvor jeg starter til tennis igen, må jeg spille ham op til nettet, så han kan tabe den mave, han har fået sig.

Jeg sætter pris på

trofasthed, god opførsel, at holde sit ord og frem for alt humor. Når man opfører sig ordentligt, kan man engang imellem tillade sig en smutter. Og med humor kommer man langt. Man kan kysse sig ud af meget, og man kan grine sig ud af meget.

Jeg vil gerne møde

min far. Han døde, da jeg var 18 år, og når jeg træffer en større beslutning, tænker jeg tit på, hvad han ville have gjort. Jeg har stadig mange spørgsmål, jeg gerne ville have stillet ham. Om livet og om kærlighed. Men kærlighed har jeg da håndteret meget godt.

Jeg vil gerne rejse

til Bali. Jeg havde et hus i Damai, på den nordlige side, men solgte det for et par år siden, fordi Margit ikke kunne rejse så meget. Det har jeg fortrudt, for det er et helt fantastisk sted med så venlige og søde mennesker. Det er et sted, jeg savner.

Mit kæreste eje

Sascha er min beloved. Hun er sød, klog, smuk og har et fantastisk smil. Hun og min hund Andy er mit kæreste eje. Jeg kan ikke finde ud af, hvem jeg bedst kan lide, men de har det til fælles, at de ikke lader andre piger komme for tæt på. Så bider de.

Jeg vil gerne opleve
foråret de næste 30 år. For at citere Diane Vreeland, som var chef for Vogue og en af mine venner i New York: »Jeg vil gerne dø ung. Om jeg så bliver 95, 100 eller 105, kan jeg jo ikke sige endnu.« Og så har jeg mange år i vente med mine vidunderlige børn og børnebørn.

Min bedste madoplevelse

er krebs, som Margit lavede dem. Det var det eneste, hun rigtig gad at lave, men det var de mest fantastiske krebs.
Nu er jeg meget taknemmelig for spisestederne omkring Esplanaden. De laver mad specielt til mig, holder igen med vinen og har hjulpet mig med at tabe 24 kg.

Det næste jeg køber

er en gul Bentley. Ingen bestemt model, den skal bare være gul. Det kræver, at relanceringen af Margit Brandt Design går godt, men jeg er optimistisk. Jeg kører i øjeblikket i en 12 år gammel Golf og vil prøve noget nyt. More mig i en gul Bentley og blæse på, hvad andre siger.

Det bedste råd jeg har fået

Jeg er gammel danmarksmester i fægtning, og min træner, monsieur Imbert, lærte mig, at man kan modtage mange stød uden at tabe kampen. Det minder mig om aldrig at miste modet eller glemme mine nære i skyndingen. Derudover betyder Churchills humoristiske og vise citater meget for mig.

Sidst, jeg gjorde nogen glad

... Gælder det piger? Haha! Hver dag prøver jeg med min optræden og udstråling at gøre andre glade. Når jeg går morgentur med Andy ved Kastellet, hilser jeg på folk og får en sludder. Og for nylig gav jeg mine to døtre nogle af Margits gamle smykker. Den glæde, andre får, gør også mig varm.