Endnu et stort vinkup rammer København: Luksuriøs sushirestaurant ribbet for dyr vin og champagne

Sushi Anaba i Nordhavn har haft indbrud. Politiet undersøger nu, om der er en sammenhæng med indbruddet på Formel B.

»Chancerne for, at det kommer tilbage, er nok ikke særligt store, men hvis der skulle være nogle, der har kendskab til noget i omløb eller har set noget mistænksomt ude i Nordhavn fra lørdag til tirsdag, må I meget gerne kontakte os,« skriver Mads Battefeld.. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Endnu en af Københavns luksusrestauranter er blevet udsat for et indbrud. Denne gang gik det ud over restaurant Sushi Anaba i Nordhavn.

Restauranten meddelte onsdag, at den i weekenden har fået stjålet store mængder champagne og vin. Sushi Anabas ejer, Mads Battefeld, skriver i et opslag på Instagram, at vinene er blevet stjålet af »nogen, der desværre har kendskab til vine og vidst, hvad de skulle tage«.

Mads Battefeld nævner, at tyvene er stukket af med en række eksklusive champagner og vine og er gået efter mærker som Taittinger, Pol Roger, Krug, Perrier Jouët og Domaine Dauvissat.

Ejeren efterlyser samtidig oplysninger om indbruddet, men skriver også:

»Chancerne for, at det kommer tilbage, er nok ikke særligt store, men hvis der skulle være nogle, der har kendskab til noget i omløb eller har set noget mistænksomt ude i Nordhavn fra lørdag til tirsdag, må I meget gerne kontakte os.«

Formel B var første offer

Mads Battefeld og Sushi Anaba er nu i samme båd som Michelin-restauranten Formel B, der blev udsat for et lignende kup i weekenden. Her blev der stjålet ekstremt sjældne vine til en samlet værdi af over en million kroner.

Det fremgår ikke, hvilken fremgangmåde der blev brugt ved indbruddet på restauranten, men på Formel B trængte tyvene ind ved på Olsen Banden-manér at banke hul i væggen til vinkælderen fra naboejendommen.

Københavns politi skriver i et svar til Berlingske, at de nu undersøger, om der er en sammenhæng mellem de to indbrud.

»Vi kan bekræfte, at vi har fået en anmeldelse om indbrud i et kælderrum i restaurant Anaba. Der er ikke på nuværende tidspunkt spor, der underbygger en sammenhæng med indbruddet i restaurant Formel B – men fordi der er stjålet vin i begge sager, undersøger vi naturligvis, om der skulle være en sammenhæng,« lyder det fra Københavns Politi.

Sushi Anaba har kun eksisteret siden oktober 2019. Alligevel har stedet allerede gjort sig bemærket for sin sushi og som en fashionabel restaurant. Sushi Anaba har kun otte pladser, så man skal være hurtig for at få bord. Mads Battefeld selv tog et år i lære i Japan for at lære håndværket fra bunden af landets bedste sushikokke, og det har sat sit præg på sushien, der tilberedes efter gamle japanske traditioner og er Københavns dyreste.

Horesta: Restauranter skal sikre sig bedre

At tyve går målrettet efter sjældne og dyre vine, er ifølge brancheorganisationen Horesta et nyt fænomen. Her ser man de to tilfælde som udtryk for, at flere har opdaget, at der gemmer sig stor værdier i restauranters vinkældre.

»Der er jo nogle, der har fået øje på, at der er penge i dyre vine, og som går målbevidst efter det, og det er jo ikke så anderledes, end at nogle går målbevidst efter dyre designermøbler. Men det er nyt, at det sker i den her størrelsesorden,« siger Kaare Friis Petersen, der er erhvervsjuridisk chef hos Horesta.

Horesta opfordrer nu sine medlemmer til at sikre sig bedst muligt mod tyveri:

»Man må sikre sine vinkældre fornuftigt med alarmer og overvågning. Især hvis man har dyre vinlagre, og det er jo det, de går efter. Så man skal gøre det samme, som hvis man har dyre designermøbler stående: Sikre sig, så det er svært at komme til,« siger Kaare Friis Petersen.