En uge fuld af fusere

Ugens testbatteri er så dårligt, at det hverken kan blive til fem eller seks stjerner.

En sjælden gang hænder det, at der ikke er en eneste fem- eller seksstjernet vin med i testen. I denne uge er fænomenet en kendsgerning.

Man må så spørge sig selv, om det er fordi, man har en dårlig dag, er mavesur over det ustadige sommervejr, eller fordi vinene rent faktisk bare ikke er gode nok.

Af den årsag blev en af sidste uges topscorere trukket op for at sammenligne, hvor niveauet helt præcist skal ligge. Gudskelov måtte jeg sande, at jeg hverken havde fået solstik eller mistet mine smagsløg. Hvis nogle skulle have glemt eller »misset« sidste uges vintest, kan det lige nævnes, at den vin, der blev trukket op til sammenligning, var den luftige og sødmefulde baby-Châteauneuf du Pape - Le Bernard-Le-Saint fra Bichel Vine - som i øvrigt slet ikke måtte kalde sig Châteauneuf, fordi al druematerialet var »deklasseret« til ordinær Vin de Table. Ved siden af de smagte testvine var Le Bernard-Le-Saint et klart hit.

Sagt på godt dansk er ugens testbatteri lidt af en fuser, men skulle man alligevel kåre en bedste vin til prisen, må det være Irmas Ripasso »Torre del Falasco«. Ripasso er en slags lillebror til amaronen, og selv om vi ikke smagsmæssigt kommer i nærheden af amarone-elementer f.eks. tørrede frugter - er der tale om en ganske udmærket vin til prisen, og så har den Venetos klassiske touch af kirsebærsten.

2005, Valpantena, Torre del Falasco Ripasso Valpolicella, Italien

Irma:Normalpris 69,50. Tilbud en flaske 39,50 kr.

Kommentar: Åben og lettere rustik næse, hvor man finder toner af sadellæder og kirsebærsten. Medium fylde, der afsluttes af et pikant og vibrerende syrespil. Fire pæne stjerner.

Domaine de Tavernel, Passerel (hvid) Vin de Pays du Gard, Frankrig

Bichel: 49,75 kr.

Kommentar: Parfumeret og muskat-agtig i duften. Ret let i munden med et touch af æblekerner, der i øvrigt er spundet ind i en ren og sprød syre.

2004, Albaruta Umbrien, Italien

Kvickly: Normalpris 69,95. Tilbud to flasker 100 kr.

Kommentar: Lyse bærnuancer og røde stenfrugter i duften. Vellavet og rank vin, der på ingen måde er ophidsende. Kunne godt bruge lidt mere spændstighed og karakter.

2003, Piccini, Chianti Riserva, Selezione Oro Chianti, Italien

Super Best: Normalpris 99,95. Tilbud seks flasker 300 kr.

Kommentar: Endnu en rustik fætter med toner af hestesadel, kirsebærsten og et mærkværdig præg af cykelgummi. Lidt benet i stilen man savner noget nerve og kompleksitet. Tre små.

2005, Banrock Station, Reserve, cabernet sauvignon/shiras South Eastern Australia, Australien

Føtex: To flasker 110 kr.

Kommentar: Sødlig i duften med strejf af peber. Solmoden og fyldig i munden med et drys af krydderier på toppen. Forekommer dog en anelse hul i finalen og slutter noget brat.

2004, Quara Reserva, malbec Valle de Cafayate, Argentina

Fakta: 59 kr.

Kommentar: Dyb og frugtig næse med et twist af fad, solbær og nelliker. God af ekstraktrigdom og bærsødme. Alkoholen bider en smule i finalen og syren virker lidt rå.

2006, Domaine des Escaravailles »Les Sablieres«. Côtes du Rhône, Frankrig

H. J. Hansen/Vinspecialisten/Magasin: 69,75 kr.

Kommentar: Tørt træ, hindbær og præg af karamel snor sig lidt uvilligt op ad glasset, men den åbner sig dog med lidt luft. Ret klassisk Côtes du Rhône, hvor man får det, man betaler for, men heller ikke mere.

2003, Petrolo, Torrione Toscana, Italien

Philipson Wine: 79,95 kr.

Kommentar: Kraftigt influeret af fad, og i duften findes blandt andet elementer af kokos, chokolade og vanilje. God koncentration, men eftersmagen er noget domineret af tørhed (fra fadene). Forekommer ikke helt harmonisk.