En slags videoaften for Folketinget? Jeg er sikker på, Pernille Skipper godt kan finde en barnepige den dag

Ugen på kanten: Reality-tv hele vejen til borgen og en lidende mor som ugens offer. Aminata Amanda Corr dissekerer ugen, der gik.

»Folketingssalen åbner oktober 2021, og en stille, sovende baby ude i kanten af folketingssalen er simpelthen Pia Kjærsgaards store hovedpine. Tænk at hun gider, jeg gør ikke. Men hvis nogen vil høre til Enhedslistens social- eller ligestillingspolitik, kan I bare ringe...« skrev Pernille Skipper på Twitter, da hun blev bedt om, at forlade Folketingssalen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kongen af misfornøjede selfies, Søren Pape Poulsen, er begyndt, at se TV3-programmet »Luksusfælden«.

Det blev klart, da han torsdag på Facebook delte en, ja, misfornøjet selfie, med en tilhørende tekst, der slog ned på manden Imads forkælede adfærd i programmet:

»Her følger man den 27-årige Imad, der er begyndt på – og hold nu fast – 11 forskellige uddannelser de seneste otte år og droppet ud igen. Han skylder knap 270.000 kroner i studiegæld og er på kontanthjælp.«

Av, av, av. Men det bliver værre endnu. Imad bliver nemlig i programmet opfordret til at søge et job som skraldemand, men dét skal Imad ikke nyde noget af. Han mener nemlig, at det er under hans værdighed at skulle tage netop det job.

»Helt seriøst – kassen skulle lukkes med det samme for en type som Imad. Fred være med, at han gerne vil fede den af – det skal IKKE være for skatteborgernes penge!« fortsætter Kongen af misfornøjede selfies.

Og forargelsen spredte sig som en steppebrand. Der kom en hel parade af politikere, der var sure på Imad. Jan E. Jørgensen, Rasmus Stoklund, Morten Dahlin.

Og der kan vel ikke rigtig herske nogen uenighed om, at Imad selvfølgelig skal lette måsen og hoppe i arbejdstøjet. Medmindre man selvfølgelig er en frelst Twitter-kriger, der tror, at Imad på en eller anden måde fortjener helle for kritik, fordi han hedder Imad og ikke Søren.

Men det er jo – som altid – noget pjat. Til gengæld må jeg sige, at hvis sagen om Imad kan få danske politikere til at se »Luksusfælden« og måske endda gennemgå det 27 sæsoner store bagkatalog, må jeg bare sige: Glæd jer.

Afsnittet om Imad er nemlig i den utroligt kedelige ende. Ikke alene endte det jo med, at han faktisk takkede ja til jobsamtalen. Det lykkedes også eksperterne at lægge et budget for ham, hvor han afbetaler på al sin gæld. Og sådan går det ikke altid.

Glæd jer til Mikkel, der bruger 23.000 kroner om året på slik. Til Lars, der på et år brugte 57.000 kroner på spil på nettet. Til Tina, der ikke kan lide vand og derfor drikke tre liter cola om dagen for ikke at dø af tørst.

En deltager i programmet »Luksusfælden«, Mikkel, bruger 23.000 kroner om året på slik. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe.

Til alle mulige voksne mennesker, der mener, at det er alle mulige andre menneskers skyld, at de har gravet sig ned i et hul af kviklån, spillegæld og ubetalte hustrubidrag.

Jeg tror faktisk ikke, det vil være verdens værste idé, at magthaverne får lidt indblik i, hvad det er for nogle mennesker, de forvalter magt for. Hvordan offentlige ydelser i praksis fordeles mellem dem, der er afhængige af dem. Hvor i systemet, desperate mennesker møder uretfærdig, bureaukratisk modstand, og hvornår systemet i lige lovlig høj grad agerer ammebarm for arbejdsdygtige individer på »bissen« (bistand).

Og hvorfor egentlig stoppe der? Måske kunne alle folketingspolitikere mødes til en art videoaften hos Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen, og holde socialrealistisk reality-TV-marathon.

Det kunne snildt gøres til en ugentlig begivenhed. Som sagt er der 27 sæsoner af »Luksusfælden«, så vi har allerede et halvt års tid dækket ind.

Efterfølgende kunne man kaste sig over programmet »Trailerpark Danmark«, hvor man følger livet som helårsbeboer på diverse campingpladser rundt i landet. Hvor folk på bunden af samfundet bor ulovligt i campingvogne, anvist af kommunen.

Eller »På røven I Nakskov«, hvor Ib ikke har råd til varme og derfor sætter ild til en skål med husholdningssprit indendørs for at holde varmen. Eller »Barndom på bistand«, hvor man kan få rigtig ondt i sjælen af at se børn spekulere nervøst i økonomi og pante flasker for at købe Nutella.

Enhedslistens Pernille Skipper havde medbragt sin baby til Folketingets åbningsdebat, og det huede ikke alle. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest.

Jeg er sikker på, at Pernille Skipper godt kan finde en barnepige den dag.

Det kunne hun bare ikke i torsdags, hvor hun havde taget sin baby med ind i Folketingssalen under Folketingets åbningsdebat. Og den går ikke, når det er Pia Kjærsgaard, der sidder i formandsstolen.

Derfor blev Pernille Skipper bedt om venligst at forlade salen med sit barn.

Og Pernille Skipper havde ingen kommentarer til det, udover på Twitter, hvor en hysterisk, feministisk hord af vrede kvinder og mænd blandt andet holder til. Og hvis et sag kan afføde lidt feministisk forargelse, gør den sig godt på Twitter, så det giver meget god mening, at det var der, Skipper havde lidt at kommentere alligevel.

Men denne gang gav det ikke rigtig pote. Der var ikke den store forargelse at spore. Men så kan man jo altid skyde en anklage afsted mod Pia Kjærsgaard om, at hun var gået til pressen med historien.

Men heller ikke her var der gevinst. Journalist Kristian Corfixen fra Politiken korreksede straks, da det var ham, der havde kontaktet Pia Kjærsgaard.

Og hvad kan vi så lære af det? Nok ikke rigtig noget. Men forhåbentlig kan Pernille Skipper lære, at det ikke er synd for hende, at hun har valgt at få et barn.