En morders bekendelser?

O.J. Simpson siger, at hans selvbiografi 'If I did it' om mordet på ekskonen og hendes nye kæreste, er fyldt med fejl. Men nu tyder noget på, at bogen alligevel snart kommer på gaden - udsendt af det ene mordoffers familie.

Foto: AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere

Den tidligere amerikanske fodboldspiller O.J. Simpson kritiserer nu offentligt den forfatter, som skulle hjælpe ham med at skrive selvbiografien med den opsigtsvækkende titel 'If I did it' ('Hvis jeg havde gjort det...'). En bog, som i øvrigt blev trukket tilbage i sidste øjeblik - det vender vi tilbage til.

Bogens titel henviser til mordet på O.J. Simpsons ex-kone Nicole Brown Simpson og hendes kæreste Ron Goldman. Et mord, som O.J. Simpson først blev frikendt for i en bemærkelsesværdig straffesag i 1995 og siden fundet skyldig i i en civil retssag.

Eks-fodboldstjernen siger nu ifølge Reuters, at bogen er fyldt med fejl, og at det i øvrigt ikke var med hans gode vilje at kapitlet om mordnatten blev inkluderet i bogen.

- Vi kom til det kapitel og jeg sagde "Hey, det kan jeg ikke være med til", siger O.J. Simpson.

- Fordi jeg ikke gjorde det... og fordi jeg ikke vil godtage de beviser de (anklagemyndigheden, red.) havde, siger han ifølge Reuters.

O.J. Simpson indvilligede kun i at svare på forfatterens spørgsmål om detaljerne fra mordnatten efter at forlaget lovede at gøre tydeligt opmærksom på, at der var tale om teori.

- Jeg læste det, han havde skrevet og jeg så flere store huller og alle mulige umulige ting, husker O.J. Simpson.

- Alle andre dele af bogen rettede jeg i, men jeg sagde til mig selv: "Hvis jeg retter det her, så vil der være folk, der siger Hm, se hvor præcist det er beskrevet", forstår du?.

Da Ron Goldmans familie fik nys om, at der var en bog om mordet på vej, lagde de sag an mod O.J. Simpson. En retssag, som familien Goldman vandt i mandags, og som giver familien rettighederne til historien om mordet på O.J.s ekskone Nicole Brown Simpson og Ron Goldman i 1994.

Bogen vakte en del furore i offentligheden, da den var på trapperne sidste år. Nogle stemmer i debatten mente, at det var usmageligt, at den tidligere fodboldstjerne skulle tjene kassen på den tragiske og dramatiske historie om mordet på ekskonen og hendes nye kæreste, som han samtidig fastholder ikke at have begået.

Resultatet blev, at forlaget Regan Books, som er ejet af mediemogulen Rupert Murdoch, trak bogen tilbage, udsendte en officiel undskyldning og destruerede de 400.000 trykte eksemplarer.

O.J. Simpson siger selv, at han ikke regnede med, at selvbiografien nogensinde ville komme på gaden, og at han kun sagde ja til at medvirke til tilblivelsen, fordi han havde brug for pengene.

Nu tyder noget imidlertid på, at bogen alligevel kommer på gaden. Ron Goldmans far har nemlig skiftet mening efter at han og familien vandt rettighederne til historien.

Ron Goldmans far ser pludselig bogen som en mulighed for at udstille O.J. Simpson som 'et anklageskrift mod en voldelig ægtemand og morder, skrevet af ham selv', som han udtrykker det.