En lussing udelukkede ham fra Oscars. Nu er han tilbage med ny film, men skal han have lov til det?

»Emancipation« er navnet på en ny storfilm, hvor Will Smith spiller hovedrollen. Det har skabt en diskussion om, hvorvidt Will Smith skal udelukkes fra næste Oscar-uddeling, fordi han i marts gav værten Chris Rock en lussing på scenen.

Den amerikanske stjerneskuespiller Will Smith gav i marts Oscar-vært Chris Rock årets mest omtalte lussing. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBYN BECK/AFP/RITZAU SCANPIX
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»G.I. Jane 2. Jeg kan ikke vente med at se den,« sagde Chris Rock til sidste Oscar-show i marts i år.

Et par sekunder efter stod Will Smith med ryggen til publikum og fronten blot en armslængde fra Chris Rock, der var vært til showet. En lussing, der kunne høres i dagligstuer verden over, blev plantet på Chris Rocks ansigt, og historie blev skrevet.

Senere på aftenen blev det klart, at manden, der med en lussing havde kapret alt opmærksomhed, også vandt en af de mest prestigefyldte priser, nemlig »bedste skuespiller«.

Nu er han i centrum igen.

En ny film med Will Smith i hovedrollen, der blev optaget, inden han havde givet den omtalte lussing til Chris Rock, kan se i biografen fra 2. december og bliver udgivet 9. december på Apple TV. Og det har naturligvis fået folk til at diskutere, hvorvidt Will Smith skal hyldes på trods af sine fejltrin i slutningen af marts.

Will Smith kan – grundet sin lussing – ikke komme til næste års Oscar-uddeling, men han kan stadig blive nomineret. Og vinde.

»ALDRIG I LIVET«

Det er bestemt heller ikke alle, der er henrykte over at se Will Smith posere på en filmplakat så kort tid efter, at han slog en mand med sin håndflade foran hele Hollywood.

Hollywood Reporter har fået en række reaktioner fra Oscar-akademiet, efter det blev bekræftet, at »Emancipation« bliver udgivet allerede i år.

En af disse reaktioner kommer fra Lawrence David Foldes, der er medlem af Oscar-akademiet. Han er derfor en af dem, der skal vurdere, om Will Smith fortjener at vinde for »bedste skuespiller«. Og Lawrence David Foldes, der også er filminstruktør, er bestemt ikke henrykt over at se Oscar-vinderen i en ny stor hollywoodfilm igen.

»Jeg var overrasket, fordi jeg mener, at industrien burde udelukke Will Smith, ikke omfavne hans person og ophøje billedet af ham,« siger han og fortsætter:

»Ville jeg stemme på Will Smith? ALDRIG I LIVET. Hans skamfulde voldelige udbrud og patetiske, klynkende udfald, som flere millioner så – og hans åbenlyse disrespekt for Akademiet burde udelukke ham for nogen som helst overvejelse eller hæder fra Oscarkomiteen resten af hans liv,« lyder det fra Lawrence David Foldes, der blandt andet har skrevet filmen »Finding Home«.

Will Smith vandt »Bedste Skuespiller« for filmen »King Richard«. Han modtog først prisen, efter han havde givet Chris Rock en lussing, og i takketalen kom tårerne frem. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRIAN SNYDER/AFP/RITZAU SCANPIX.

Det er dog ikke alle i dommerpanelet, der har helt så kritiske holdninger til den Oscar-vindende skuespiller. En del af de adspurgte siger, at de ikke vil lade deres følelser for Will Smith stå i vejen for at se filmen og stemme på andre, der er involveret i filmen.

Fælles for de fleste er dog, at de har brug for mere tid til at tilgive den omdiskuterede skuespiller.

Antoine Fuqua, der har instrueret filmen, har fortalt om de oplevelser, han har haft med Will Smith. Og hvad han egentlig mener, om den position Will Smith har sat sig selv i efter hans optræden til sidste Oscars.

»Jeg tilbragte en del tid med ham i et par år, da vi lavede filmen. Han er en vidunderlig person, en fantastisk partner, og han er fantastisk i denne film. Chris Rock er også en god fyr, jeg kender ham meget godt … Og jeg beder til, at de finder ud af det og kan komme videre,« siger Antoine Fuqua til Deadline og understreger, at Will Smiths skuespil er på »et helt andet niveau i denne film«.

Filmen »Emancipation« har angiveligt et budget på 120 millioner dollar – omkring cirka 900 millioner kroner – og den er baseret på en sand historie om slaveri i 1860erne. Udover Will Smith er stjerner som Ben Foster, Steven Ogg og Charmaine Bingwa med i filmen.