En jukebox fuld af digte

En ganske særlig jukebox rykker ind i en af Danmarks ældste bygninger, når Hofteatret på Slotsholmen åbner udstilling om Halfdan Rasmussen på torsdag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når Teatermuseet i Hofteatret åbner udstillingen "Halfdan til tiden", vil der i bedste brune bodegastil stå i en gammeldags jukebox i hjørnet.
Men i stedet for at skråle med på "Så længe jeg lever", "In the air tonight" eller "Dancing Queen", bør man i stedet læse op på dansk lyrik, når museets udstilling om Halfdan Rasmussen åbner.
Det er nemlig digte fra forfattere som Tom Kristensen, Ludvig Holberg, H.C. Andersen og naturligvis Halfdan Rasmussen, der kommer ud af jukeboxens højttalerne tilsat musik af kunstnerduoen BengtssonSydow.

Man kan vælge mellem i alt 60 digte, som er indspillet i perioden 1996-2015 og remixet og remastret til lejligheden.

 

 

"DigtJukeBox er musik og historier på tværs af tid og traditioner. Sange, tekst, lydbilleder, kompositioner og rene oplæsninger veksler mellem hinanden. Tidløs lyrik, sms'er og folkesagn i nutidige og overraskende fortolkninger, der består af lige dele historisk indsigt og nutidig flabethed, som gør fortællingen levende og nærværende," forklarer komponist og lydkunstner Hans Sydow, der blandt andet har arbejdet sammen om spoken word-plader med Povl Dissing og Rune T. Kidde.

 

 

Det er snart 20 år siden, at Hans Sydow som en del af kunstergruppen Dansk Hörfilm skabte installationen DigtJukeBox i lyrikgalleriet Afsnit P i Nansensgade. Siden har han sammen med Ulle Bjørn Bengtsson skabt mere end 100 musikalske genfortællinger af lyrik i kunstnerduoen BengtssonSydow.
Udstillingen "Halfdan til tiden" åbner på torsdag kl. 16 og løber frem til sommerferien 2016. Teatermuseet holder til i det gamle Hofteatret fra 1767 på Slotsholmen i København. Museet udvikler og formidler historisk og aktuel viden om dansk teaterliv og scenekunst.
Har man ikke mulighed for at se udstillingen, kan man høre musikken fra DigtJukeBox. Den præsenteres nemlig som julekalender på resonance.dk fra 1.– 24. december. BengtssonSydow kan opleves live, når de i foråret 2016 drager på liveturné med nogle af sangene fra DigtJukeBox.

digtjukebox.dk, teatermuseet.dk