Emmy-aftenens overraskende taber: Otte nomineringer og nul priser

»Wandavision«, der afsnit for afsnit hylder amerikansk tv-historie, blev overraskende forbigået til gårsdagens prisuddeling.

 
Højdepunkter fra aftenens Emmy Show. Redigering: August Bang. Kilde: AP/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Til Primetime Emmy Awards natten til mandag dansk tid blev Netflix den helt store vinder. Blandt andet tog Netflix to af de vigtigste priser med serien om det britiske kongehus »The Crown«, som blev hædret som bedste dramaserie, mens skakserien »Dronninggambit« fik prisen som bedste miniserie. De to serier fik hver 11 priser.

En publikums- og anmelderfavorit var serien »Wandavision«. Men selvom serien var nomineret til 23 priser i alt, fik den kun tre af de mindre Creative Arts-priser: For produktion, kostumedesign og musik.

Disney+-serien foregår i Marvel-universet og tager udgangspunkt i en traumatiseret telepat, Wanda Maximoffs, og hendes indre liv efter begivenhederne i superheltefilmene om The Avengers, hvor opgøret med rumguden Thanos førte til hendes mand, Visions, død.

Serien er først som en komedieserie fra 50erne og bevæger sig siden frem i (tv-) historien med pasticher over de forskellige årtiers komedieserier. På Rottentomatoes.com, som samler amerikanske anmelderes vurdering til én samlet karakter, kan man se, at 91 procent af anmeldelserne er positive.

Man kunne dermed forledes til at tro, at de branchefolk, der stemmer til Emmy-priserne, godt ville kunne lide den fejring af tidligere tiders tv, som »Wandavision« også er. Men selvom serien var nomineret til otte af de »tunge« Prime Time Emmy-priser, fik den ikke én eneste, og det kalder branchemediet Variety for den største afvisning eller forbigåelse ved søndagens prisuddeling.

Nomineret til 129 priser

Det var ellers forudset, at Kathryn Hahn, som i »Wandavision« spiller naboen Agnes, der stikker sin næse i alt, ville få en pris for bedste birolle i en miniserie, og at Paul Bettany, der spiller Vision, ville få prisen for bedste mandlige hovedrolle i en miniserie, skriver Variety.

Prime Time Emmy-priserne er delt op i to dele, så der for otte dage siden blev uddelt Prime Time Creative Arts Emmy-priser, som bliver givet for eksempelvis bedste stunt-optræden, bedste hårstyling og bedste lyssætning, mens de priser, der blev uddelt ved det store show søndag, bliver givet for indsatser inden for skuespil, instruktion og helhedsoplevelse.

Netflix var i alt nomineret til 129 Emmy-priser, hvis man også tæller Primetime Creative Arts Emmy-priser med, mens HBO var nomineret til 130. Netflix løb med 44 priser, hvilket er en tangering af CBS' rekord fra 1974, skriver Deadline. HBO endte på 19 priser, mens Disney+ fik 14.

Komedieserien »Ted Lasso« var med begge typer priser nomineret til i alt 12 priser og modtog de syv. Som Berlingskes anmelder skrev forleden, er den dog desværre nok ukendt for de fleste danske seere, da den gemmer sig på Apples streamingtjeneste, Apple TV+.

»Ted Lasso« handler om, at en engelsk fodboldklub hyrer en træner fra USA, som hidtil har trænet et hold, der spiller amerikansk fodbold – altså den version med hjelmklædte spillere, der bærer en æggeformet bold. Meget af komikken bunder derfor i Lassos mange misforståelser af engelsk kultur og reglerne i fodbold, mens seriens grundlæggende tema er, at ordentlighed og hjertevarme kan skabe sportslige resultater – ligesom vi så det i sommer med den danske landsholdstræner, Kasper Hjulmand.