Emil Walter: »Vand og vin er mit frirum«

Emil Walter er vært på TV2 Zulus nye program, Zulu BFF. Her tester han, hvor langt venner vil gå for hinanden. Selv går han langt for god vin og elsker at sejle.

EMIL WALTER Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jeg træner

for lidt. Men når det sker, hopper jeg i løbeskoene og løber i Frederiksberg Have. Syv kilometer. Så kan jeg mærke, at jeg har løbet, og at det har været for lang tid siden sidst. For mig betyder udstyret ikke det store, der skal bare snøres et par sneakers. Det er det fede ved løb.

Min bedste madoplevelse

var på Kiin Kiin i København. Alle sanser blev tilfredsstillet, og synet alene har printet sig ind på min nethinde. Jeg har spist på fantastiske steder rundt omkring i verden, men fusionsthai på Kiin Kiin står klarest for mig.

Det næste jeg køber

er en tre-zoners metrobillet til lufthavnen og derefter en hotdog og en øl, inden jeg flyver til New York med min kæreste. 14 dages ferie har jeg tiltusket mig. Vi skal besøge min søster, svoger og niece, shoppe amok og spise god mad.

Min største last

er min rygning. Det stammer fra dengang, jeg havde en ide om, at jeg skulle være rockstjerne. Jeg syntes, det var hamrende sejt at stå med en cigaret i munden. I og med at jeg ikke er stoppet, lever drømmen måske stadig.

Det menneske

der har gjort størst indtryk på mig, er svært at sige. Men Jim Morrison har betydet meget for mig. Han var dybt fascinerende og lavede bare fed musik. Kom fra ingenting og blev sindssygt stor. Han har været et forbillede for mig og en inspiration i min tidligere sangskrivning.

Jeg vil aldrig

kunne tiltale Kronprinsen som »De«. Jeg har intet imod hverken ham eller kongehuset, men det er simpelthen så forældet og latterligt. Jeg tror bare, jeg ville sige »hej« til Kronprinsen og række lappen frem, som jeg ville til alle andre.

 

Jeg vil gerne møde

til tiden. Jeg er B-menneske med stort B og kan nogle gange blive bekymret for, at jeg kunne sove en uge, hvis ingen vækkede mig. Så hellere være vågen og jamme lidt med Neil Young. Eller Bob Dylan.

Jeg slapper bedst af

med vand omkring mig og en god årgangsbordeaux i glasset. Jeg elsker at være på vandet, og jeg elsker at dykke ned i vinens univers. Jeg nørder det, går på vinbarer, besøger vingårde og er ved at tage en slags sommelier-certifikat.

Det bedste råd jeg har fået

Jeg lever ud fra, at der er en mening med alting. Det har jeg fået fra min mor, og det læner jeg mig op ad i hårde perioder. Når jeg ser tilbage på en svær situation, kan jeg altid finde noget godt ved den.

Min kæreste ejendel

er min nyindkøbte båd, som ligger ved Christianshavn. Det er en lille bredrøvet motorsejler, en ren tøffer. Det skal ikke gå for hurtigt, ikke været for avanceret. Den kan sejle i havnen og sætte sejl over sundet. Jeg elsker at være på vandet, det er mit ultimative frirum.