EM-slutrunden kommer til at have indflydelse på trafikken i København – se, hvilke veje der bliver lukket, og hvor du ikke skal parkere din bil

Her kan du læse en oversigt over, hvordan trafikken i området omkring Parken bliver berørt før, under og efter EM-kampene, der snart skal spilles på dansk grund. Visse steder kan ens bil blive flyttet af politiet, hvis den holder forkerte steder.

Der venter parkeringsbøder og måske endda fjernelse af bilen, hvis man overtræder de ekstraordinære regler i forbindelse med EM i fodbold på Østerbro. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2019
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Europamesterskabet i herrefodbold skal som noget nyt afholdes ikke kun ét sted, men i 12 værtsbyer rundt i Europa, herunder i København.

Og der er andet end landsholdsfodbold, der kommer til at påvirke humøret hos de lokale københavnere. For der kommer nemlig en lang række ændringer i trafikken, især på selve de fire kampdage. Ændringer, som i sidste ende kan betyde, at beboeres biler vil blive flyttet af politiet, hvis bilerne holder det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

Det oplyser DBU til borgerne i området, skriver TV 2 Lorry.

Slutrunden sparkes i gang i Rom 11. juni, men allerede dagen efter går det løs i København. 12. juni kl. 18:00 tørner Danmark således ud mod Finland, men allerede nu er der ifølge formanden for Østerbro Lokaludvalg, Allan Marouf, trafikale problemer i området.

»Jeg er klar over, at EM er en vigtig begivenhed for Danmark og Østerbro, men jeg håber, det bliver afviklet med så få fodboldrestriktioner for borgerne som muligt. De (DBU og Københavns Kommune, red.) har lovet, at de vil begrænse generne, så meget de kan,« siger Allan Marouf til TV 2 Lorry.

De problematiske forhold er ifølge mediet blandt andet, at der i forvejen er mangel på parkeringspladser i kvarteret, og at det nu ser ud til, at der vil blive inddraget yderligere pladser.

Københavns Kommune udtaler til mediet, at den netop vil forsøge at begrænse generne mindst muligt.

Herunder kan du se de ændringer, som DBU har annonceret.

Hele perioden

På kortet herunder kan du se, hvordan trafikken allerede fra nu og til 7. juli er påvirket.

I perioden 18. maj til 7. juli afspærres Edel Sauntes Allé fra Øster Allé til Universitetsparken, og kørselsretningen vendes i perioden 18. maj til 7. juli 2021. I samme periode afspærres et antal parkeringspladser på Gunnar Nu Hansens plads i den vestlige ende.

På Øster Allé afspærres de skrå parkeringspladser mellem Per Henrik Lings Allé og Nørre Allé også.

Kortet gælder 18. maj til 7. juli, og det er de røde områder, som er berørte. Fold sammen
Læs mere
Foto: DBU/EURO 2020.

Dagen før kampen

Der kommer til at være spærret  for gadeparkering dagen før kampdagene, det vil sige 11., 16., 20. og 27. juni mellem Per Henrik Lings Allé og Nørre Allé. Aftenerne og nætterne før kampdagene vil der være indkørsel forbudt i begge ender af Øster Allé samt ved indkørslen til Gunnar Nu Hansens Plads fra klokken 22, som man kan se på nedenstående kort.

Sådan er trafik og parkering påvirket om dagen 11., 16., 20. og 27. juni. Fold sammen
Læs mere
Foto: DBU/EURO 2020.

Beboere må gerne parkere i området natten over, men skal i så fald stå tidligt op. Bilerne skal nemlig være flyttet inden klokken 7 om morgenen på kampdagen.

Hvis ikke bilerne er blevet fjernet, vil politiet kontakte bilejerne. Hvis ikke bilerne bliver flyttet rettidigt, kan man få sin bil fjernet af politiet, som man generelt kan, hvis man parkerer et sted med forbudt standsning, oplyser DBU. Man vil i så fald få at vide af politiet, hvor den er flyttet til.

Sådan er situationen fra klokken 22:00 dagene før kampdagen, dvs. 11., 16., 20. og 27. juni. Fold sammen
Læs mere
Foto: DBU/EURO 2020.

På kampdagene

På selve kampdagene, 12., 17., 21. og 28. juni bliver Øster Allé og Gunnar Nu Hansens Plads samt de tilhørende offentlige parkeringspladser lukket. Det samme gælder ifølge DBU også de private, skrå parkeringspladser på Gunnar Nu Hansens Plads samt parkeringskælderen under Østerfælled Torv, hvor MENY ligger.

Østre Allé kommer til at være lukket natten over, mens de øvrige områder forventes at blive åbnet, to timer efter kampene er overstået. Der bliver dog åbnet for parkeringsarealerne ved Brumleby via Trianglen så tidligt som muligt, oplyser DBU.

Sådan bliver der lukket på kampdagene 12., 17., 21. og 28. juni. Fold sammen
Læs mere
Foto: DBU/EURO 2020.

Der bliver kamp om parkeringspladserne på Østerbro, men mellem fodboldfans og UEFA udspiller der sig lige nu også en kamp om de begrænsede siddepladser inde på stadion. Den kan du læse mere om her.

Man kan få mere at vide under punktet »Nabo« på copenhageneuro2020.dk.