Elton John skriver selvbiografi om kærligheden, stofferne og dengang, han forsøgte at drukne sig selv

"Me", Elton Johns længede ventede selvbiografi, udkommer 15. oktober i USA og Storbritannien. En »varm, ydmyg og åben« bog, skriver forlaget.

Elton John under sin igangværende farvelturné, Farewell Yellow Brick Road, Staples Center, Los Angeles, januar 2019. Foto: Mario Anzuoni/Reuters  Fold sammen
Læs mere
Foto: Mario Anzuoni

»Han blev døbt Reginald Dwight, og han var en genert dreng med Buddy Holly-briller, der voksede op i London-forstaden Pinner og drømte om at blive popstjerne. Som 23-årig tog han på sin første USA-turné, hvor han overraskede publikum med sine sølvfarvede hotpants og  bare ben...«

Sådan lyder det blandt andet i forlagsomtalen af »Me«, Elton Johns længede ventede selvbiografi, der udkommer 15. oktober i USA og Storbritannien.

»I »Me« skriver Elton stærkt om det at blive stoffri, om at ændre sit liv, om at finde kærligheden sammen med David Furnish og om at blive far, og han gør det med en stemme, der er varm, ydmyg og åben. Dette er en bog om Elton og hans musik og hans relationer, hans passioner og hans fejltagelser,« hedder det videre om bogen, hvor den 71-årige superstjerne også fortæller om sit mangeårige samarbejde med tekstforfatteren Bernie Taupin, om at miste kontrollen, om halvhjertet at forsøge at drukne sig selv i en swimmingpool i Los Angeles og om sine venskaber med blandt andre John Lennon, Freddie Mercury og George Michael.

Elton John, der med sine mere end 300 millioner solgte album er en af historiens mest pladesælgende musikere, har siden september været på farvelturneen Farewell Yellow Brick Road,  der ventes at ville strække sig over tre år og byde på i alt mere end 300 koncerter. Han er også hovedperson i Dexter Fletchers spillefilm »Rocketman«, hvor Taron Egerton spiller den unge Elton. Forventet dansk premiere: 30. maj.