Efter Volbeat og The Minds of 99 er det nu dansk hiphopgruppes tur til at prøve kræfter med Parken

Gruppen bliver det kun tredje danske navn, siden Parken fik sin nuværende form i 1992, der skal spille på det københavnske stadion.

Suspekt Orgi-E (til højre) og Bai-D på Orange Scene i 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke mange danske band, der har spillet som hovednavn i Parken.

Ifølge Gaffa har kun Gasolin' (1976), Shu-Bi-Dua (1978 og 1981) og Rugsted & Kreutzfeld (1981) haft æren inden 1992, hvor stadion blev gennemrenoveret og skiftede navn til Parken. Siden har kun Volbeat (2016) og The Minds of 99 (2021) spillet på Danmarks nationalstadion. Sidstnævnte koncert blev kaldt »historisk«, og en genåbning af Danmark efter over et år uden store koncerter.

Nu vil rapgruppen Suspekt også forsøge at fylde Parken, hvor der er plads til op mod 50.000 gæster til koncert.

Gruppen, som består af Emil »Orgi-E« Simonsen og Andreas »Bai-D« Bai Duelund og produceren Rune Rask, har annonceret en koncert i Parken 15. september, og koncerten bliver Suspekts eneste koncert i 2023.

»I 20 år har vi rejst land og rige rundt – nu håber vi, at folk vil komme til os på denne særlige aften og fejre fællesskabet, livet og friheden. Friheden til at ytre sig og sige lige præcis, hvordan fuck man har det. Vi skal råbe det sammen, synge falsk og smide tøjet. Vi skal blive til én,« udtaler Suspekt i pressemeddelelsen, der fortsætter:

»Vi skal vise vores følelser, åbne op og se, at de er delt blandt mangfoldigheden på tværs af køn, farve og seksuelle præferencer.«

Suspekt er kendte for sange som »Kinky fætter«, »Proletar« og »Gonzo«, og deres œuvre består i høj grad af sange med tekster, der taler om og til kønsdrifterne.

På trods af – eller måske på grund af –  Suspekts tekstunivers tæller deres fans en række prominente danskere.

Til Hummel-stifteren Christian Stadils 50-års fødselsdagsfest i august 2022 spillede Suspekt og Tessa, og kronprins Frederik var i 2019 ifølge Ekstra Bladet til koncert med gruppen på Smukfest, hvor han sang med på flere sange.

Tidligere statsminister Helle Thorning Schmidt er tilsyneladende også fan. Hun medvirkede i 2020 i musikvideoen til sangen »Blæstegnen« sammen med Suspekt-rapperen Orgie-E og rapperen Tessa. I den forbindelse udtalte hun, at »man kan jo ikke andet end at elske konstellationen af Tessa og Orgi-E!«.

Billetterne til koncerten i Parken sættes til salg 1. februar.