Efter mistillidserklæring: Filmskolens leder sender appel til Kulturministeren

Efter at have fået tilsendt en mistillidserklæring, har Vinca Wiedemann, rektor for Den Danske Filmskole, bedt om møde i Kulturministeriet. Hendes svar til eleverne kommer her.

Vinca Wiedemann har bedt Kulturministeren om mere tid til at gennemgå ændringerne i uddannelsen på Den Danske Filmskole. Her ses hun på scenen, da Mads Mikkelsen modtog prisen for årets mandlige skuespiller ved Lauritzen prisen på Folketeatret i København den 9. september 2018. (foto: Martin Sylvest/Scanpix Ritzau 2018) Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest

»Det har gjort et stort indtryk på mig, at så mange forskellige parter mener, at der er brug for mere tid og ro til at gå i dialog omkring fremtiden for Filmskolen,« siger rektor for Den Danske Filmskole, Vinca Wiedemann. Hun har, efter at 87 ud af de 96 elever på skolen har skrevet under på en mistillidserklæring, bedt om et møde i Kulturministeriet, og det er efter dette møde torsdag eftermiddag, at hun har udsendt følgende tekst til eleverne:

»Jeg har i dag holdt møde med Kulturministeriet, hvor vi har drøftet, hvad jeg mener der skal til for, at vi kan få skabt en tillidsfuld dialog på filmskolen og i filmmiljøet om, hvordan vi indretter fremtidens filmskole:

For det første har jeg appelleret til, at Kulturministeren genovervejer tidsplanen for den dimensionering af instruktøruddannelserne, som hun har meldt ud.

For det andet har jeg anbefalet, at Kulturministeriet tager skridt til, at der oprettes et studienævn på Filmskolen, så de studerende og ansatte får en formel indflydelse og ansvar i forhold til filmskolens indretning af uddannelser og undervisning, i lighed med de studienævn, der eksisterer på Scenekunstskolen. Dette kræver en bekendtgørelsesændring.

For det tredje har jeg understreget, at for at kunne skabe en bred opbakning på skolen og i filmmiljøet omkring den konkrete indretning af skolen i fremtiden, så er det vigtigt, at vi får tid til at sikre den fornødne dialog i god ro og orden.

Jeg afventer nu Kulturministeriets tilbagemelding.«

Vinca Wiedemann ønsker ikke at gå langt ind i det afsendte brev endnu, men siger kort til Berlingske: »Jeg kan fortælle, at Kulturministeriet vil vende tilbage omkring mine opfordringer. Og som jeg skriver, så vil det være et stort fremskridt, hvis Filmskolen, som i dag kun har et skoleråd, får et decideret studienævn, som kan have samme indflydelse, som den slags har på andre kreative uddannelser. Og at vi får ro til at få skabt den absolut bedste filmskole.«