Efter »fuldstændig sindssyg« efterspørgsel: Ed Sheeran slår billetsalgsrekord i Danmark

Ed Sheeran har på få dage udsolgt hele fire store koncerter på Amager.

Ed Sheeran spillede første gang i Danmark i 2011 og har siden afholdt koncerter i Forum i 2014, Jyske Bank Boxen i 2017 og Tusindsårsskoven i Odense i 2019. Fold sammen
Læs mere
Foto: Quique Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Engelske Ed Sheeran har med sin koncertrække på fire koncerter i Øresundsparken på Amager slået rekord i billetsalg. Det skriver TV 2.

Oprindeligt skulle Sheeran kun have spillet én koncert, men da billetterne blev sat til salg lørdag, blev der udsolgt meget hurtigt. Men arrangørerne var lynhurtigt klar med hele tre ekstrakoncerter.

Nikolaj Thorenfeldt, der er stifter af koncertbureauet smash! bang! pow!, som arrangerer Ed Sheerans danske koncerter, kalder efterspørgslen for »fuldstændig sindssyg«.

»Vi rundede over 100.000 billetter på cirka 100 minutter, og det er uden sidestykke i dansk koncerthistorie,« siger han til TV 2.

Tidligere har Michael Jackson, Robbie Williams og Coldplay spillet to dage i træk i Parken for sammenlagt knap 100.000 personer pr. kunstner, men ingen har endnu spillet fire arenakoncerter i den størrelse i træk i Danmark, skrev Gaffa lørdag.

Nu er der ifølge billetlugen.dk, hvor man kunne købe billetter til koncerterne, udsolgt.

Dermed vil Ed Sheeran skulle spille for 152.000 mennesker i alt, hvilket er dansk publikumsrekord for en koncertrække ét sted med samme kunstner. Arrangørerne mener dog, at alle kommer til at kunne se singer-song-writeren, da han vil stå i midten af publikum.

Koncerterne er en del af »+-=÷x«-turneen, der mere mundret kaldes »The Mathematics Tour«, hvor hitkunstneren også kommer forbi Irland, Storbritannien, Schweiz, Østrig, Tyskland, Polen, Finland, Sverige, Frankrig, Belgien og Nederlandene.

Ed Sheeran har solgt mere end 150 millioner plader i hele verden, og han er dermed en af de bedst sælgende musikere nogensinde.

Blandt hans mest kendte singler er »Shape of You« fra 2017 og »Thinking out Loud« fra 2014, mens sangen »Bad Habits« lige nu er svær at komme udenom, når man tænder radioen.

Koncerterne bliver afholdt i august næste år.