Druk modtager en Oscar for Bedste Internationale Film

Den danske instruktør Thomas Vinterbergs film »Druk« modtager en Oscar for Bedste Internationale film.

 
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske film »Druk«, der er instrueret af Thomas Vinterberg, modtager prisen for Bedste Internationale Film ved oscaruddelingen natten til mandag dansk tid.

Thomas Vinterberg, der er til stede ved oscaruddelingen, som ofte regnes som filmverdens vigtigste prisuddeling, i Los Angeles, er meget beæret over prisen.

Det siger han i sin takketale ved uddelingen.

Thomas Vinterberg tager imod sin Oscar i LA. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard.

»Det her er større end alt, jeg kunne forestille mig, ud over at jeg altid har forestillet mig det her.«

»Siden jeg var fem år gammel har jeg forberedt taler på togstationer, skolen eller toilettet, og her er jeg, og det er virkeligt. Det er fantastisk,« siger Thomas Vinterberg.

Han takker sin hustru, sine børn og en lang række aktører bag filmen, herunder skuespillerne.

Skuespillere og holdet bag filmen ser Oscar prisoverrækkelse hos Zentropa i Filmbyen i Hvidovre, mandag den 26. april 2021. Thomas Vinterbergs film Druk er nomineret til to Oscars. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard.

En stor del af takketalen handler også om Vinterbergs datter Ida, der i en alder af 19 år døde få dage inde i optagelserne til filmen. Filmen og statuetten er dedikeret til hende, fortæller en tydeligt rørt Vinterberg i sin takketale.

»Vi endte med at lave denne film for hende som et monument.«

»Så Ida, dette er et mirakel, som netop er sket, og du er en den del af dette mirakel. Måske har du trukket i nogle tråde på en eller anden måde. Denne her er for dig,« siger han.

Se hele Vinterbergs tale her:

 

Det er Danmarks første statuette ved nattens oscaruddeling og den første i kategorien siden 2011, hvor Susanne Biers film »Hævnen« vandt.

De øvrige nominerede var »Better Days« fra Hong Kong, »Collective« fra Rumænien, »The Man Who Sold His Skin« fra Tunesien og »Quo Vadis, Aida?« fra Bosnien-Hercegovina.

Thomas Vinterberg er desuden nomineret til en Oscar for Bedste Instruktør.

/Ritzau/