DRs medarbejdere må undvære julefrokost

Flere store virksomheder sløjfer årets julefrokost som følge af coronarisikoen, heriblandt DR. På TV 2 skal der fortsat være fest, men med coronapas.

Det bliver en stille jul i DR Byen, hvor ledelsen for andet år i træk har besluttet at sløjfe årets julefrokost. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For andet år i træk har DR besluttet at aflyse årets julefrokost for stationens medarbejdere. Det skyldes frygten for coronasmitte, skriver fagbladet Journalisten.

Beslutningen er taget ud fra et forsigtighedsprincip set i lyset af de stigende smittetal og for at sikre, at DR kan opretholde produktionen, oplyser Niels Ammitzbøll, underdirektør i DR Økonomi og formand for DRs coronagruppe.

»Vi følger fortsat myndighedernes retningslinjer, men ud fra et forsigtighedsprincip har vi besluttet, at vi må tage ekstra tiltag for at begrænse smittespredning i DR.«

Ifølge fagbladet Journalisten går DR dermed væsentlig længere, end det kræves af myndighederne, der indtil videre kun har genindført krav om fremvisning af coronapas på blandt andet indendørs serveringssteder, natklubber og ved forsamlinger på flere end 200 personer indendørs eller 2.000 personer udendørs.

»Vi vil gerne passe på medarbejderne, og så har vi derudover en helt særlig beredskabsforpligtelse til altid at kunne udkomme. Set i det lys mener vi, det mest forsvarlige er at udskyde store sociale arrangementer, så vi gør, hvad vi kan for at minimere smitte og opretholde produktionen,« siger Niels Ammitzbøll i en skriftlig kommentar.

På TV 2 er der indført en såkaldt »balanceret« stramning i restriktionerne med »timeslots« i kantinen og krav om coronapas ved seminarer og julefrokoster.

Hvis flere end 50 personer er samlet til seminarer eller julefrokoster, skal der fremvises coronapas med frisk testresultat eller dokumentation for vaccination.

I Dansk Industri, der har over 18.700 medlemsvirksomheder, hører man om to typer af bekymringer, skriver Ritzau. Det fortæller vicedirektør Henriette Søltoft.

»Dels hører vi om de virksomheder, der har overvejelser om, hvorvidt de skal gennemføre julefrokosten set i lyset af den stigende smitte, der er. Dels er der bekymring i hele den del af erhvervslivet, der har været sindssygt hårdt ramt under corona på grund af nedlukning, og som stadig har et kæmpe omsætningstab, der over tid skal indhentes. Det er eksempelvis de virksomheder, der leverer ind til julefrokosterne,« siger Henriette Søltoft til Ritzau.

I øjeblikket er der ingen restriktioner, som forbyder virksomheder at invitere de ansatte til julefrokost.

Blandt øvrige virksomheder, der må undvære julefrokosten, er Danske Fragtmænd, Danfoss og DR.

Ifølge Fagbladet 3F følger en række andre virksomheder situationen tæt og har taget særlige forholdsregler. Eksempelvis Salling Group planlægger at afholde julefrokoster som normalt, men med krav om coronapas.