Dronning Margrethe har lavet sin første podcast

For første gang står et medlem af Kongehuset bag en samtalepodcast.

Dronning Margrethe har kastet sig over noget nyt og udgivet sin første podcastserie om kunst. I første episode taler hun med pianist Nikolaj Koppel om den klassiske musik. Fold sammen
Læs mere
Foto: Petra Kleis
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De kongelige vil være på de platforme, hvor befolkningen er.

Sådan har Kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, engang sagt, og dronning Margrethe beviser nu, at der er hold i snakken.

Således er majestæten afsender på en ny podcast, som kan lyttes til på podcasttjenesten Podimo.

Podcasten bærer titlen »Dronningen og kunsten«, og i den fortæller Dronningen over tre episoder om sit forhold til kunst.

Første episode handler om klassisk musik, den næste episode om ballettens verden og den tredje og sidste episode om malerkunstens verden.

I hver episode har Dronningen besøg af en kunstkender, som hun taler med om den enkelte kunstform. Det er henholdsvis Nikolaj Koppel, Peter Bo Bendixen og Bente Scavenius.

»Dronningens interesse og indsigt i mange former for kunst og kultur er virkelig stor. Som bestyrelsesmedlem i Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond bliver jeg ved hvert møde imponeret af Majestætens passion og ofte helt detaljerede viden inden for de mange former for kunst,« siger Nikolaj Koppel, pianist og medstifter og indholdsdirektør af Podimo, i en pressemeddelelse:

»Det er helt oplagt at dele denne interesse og passion med danskerne i et format, hvor der er tid og plads til fordybelse.«

I første episode, som varer 51 minutter, fortæller dronning Margrethe blandt andet om sin fars musikalske passion, og hvordan han var med til at vække Dronningens interesse for klassisk musik, ligesom hun svarer på Koppels spørgsmål om, hvorvidt den klassiske musik mest er for den ældre generation.

»Man skal lade være med at se på det på den måde,« svarer Dronningen:

»Det kan være, at man ikke skal kalde det den klassiske musik, men simpelthen bare smække pladen på og lukke ørerne op.«

Optagelserne til podcasten »Dronningen og kunsten« er indspillet på Fredensborg Slot, som det fremgår af billedet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Petra Kleis.

Lyt til podcasten her.