Dramaet går verden rundt: Hvorfor ikke vente til en lykkelig dag?

I onsdags meddelte Kongehuset, at prins Joachims fire børn får frataget deres titler som prinser og prinsesser. Siden har prins Joachim også selv udtrykt sin utilfredshed. Nu er nyheden nået ud over landets grænser.

Det er Helle von Wildenrath Løvgreen, der udtaler sig til CNN på vegne af prins Joachim, grevinde Alexandra og prinsesse Marie. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sjældent har en meddelelse fra Kongehuset skabt så mange overskrifter.

Prins Joachims fire børn får ved årets udgang frataget deres titler som prinser og prinsesser. Det har skabt en sjælden intern krise i et kongehus, der pludselig ikke længere fremstår som et glansbillede af en familie i harmoni.

Krisen er nu nået ud over Danmarks grænser.

Det amerikanske medie CNN har fået fat i Helle von Wildenrath Løvgreen, der er pressesekretær for grevinde Alexandra og taler på vegne af grevinden, prins Joachim og prinsesse Marie.

»Hun (grevinde Alexandra, red.) kan ikke forstå, hvorfor det er sket, og hvorfor det sker nu, for der er ingen god grund,« siger Helle von Wildenrath og fortsætter:

»De ville miste deres titler alligevel, når de en dag bliver gift. Hendes sønner er unge mænd, så måske bliver de gift i den nærmeste fremtid, så hvorfor kunne det ikke vente til den dag, så titlerne ville forsvinde på en lykkelig dag?«.

Prins Joachims skuffelse

En journalist fra Ekstra Bladet var forberedt, da prins Joachim torsdag steg ud af sin bil på et fortov i Paris torsdag morgen. Et par minutter senere stod det klart for de fleste danskere: Dronningens valg onsdag har rørt prins Joachim dybt.

»Det er aldrig sjovt at se sine børn på den måde blive gjort fortræd,« sagde prinsen til Ekstra Bladet på fortovet i Paris, og siden forklarede han, at han kun havde fået fem dages varsel, før Dronningen meldte beskeden ud til resten af verden.

Prins Joachims skuffelse bliver også beskrevet i artiklen fra CNN, hvor Helle von Wildenrath Løvgreen kalder prins Joachim for »en mand af ære«.

»Han har levet sit liv i sin familie med den titel, og han er chokeret og græd næsten denne morgen, da en af de europæiske tabloide medier talte med ham,« siger hun.

I artiklen gentager Helle von Wildenrath Løvgreen ligeledes prins Nikolais frustration, som flere danske medier har beskrevet. Helle von Wildenrath udtaler blandt andet, at prins Nikolai har spurgt til, hvad der skal stå i hans pas fremover.

Det er ikke kun CNN, der har beskrevet krisen i det danske Kongehus. Medier som The Independent, The Guardian og New York Post har ligeledes beskrevet, hvordan Dronningens udmelding har berørt hendes søn og børnebørn.