Dommertrioen til næste sæson af »X Factor« er annonceret

Tre gamle kendinge og en ny dommer skal styre slagets gang til næste års sæson af »X Factor«.

Værten Sofie Linde (tv.). og dommerne Thomas Blachman, Kwamie Liv og Martin Jensen skal styre slagets gang til den kommende sæson af »X Factor«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nanna Øland Fabricius, også kendt som Oh Land, er ikke dommer i »X Factor« i 2022.

Den fjerde sæson af »X Factor«, efter TV 2 overtog formatet af fra DR, får i stedet den nye dommer Kwamie Liv i stolen. Det skriver TV 2 i en pressemeddelelse.

Kwamie Liv er blandt andet kendt for hitsinglen »New Boo« fra 2018, hun er i Berlingske blevet betegnet som »en stjerne i svøb«, og hendes debutalbum fik fem stjerner af Berlingskes anmelder.

Nogle vil måske kende Liv fra hendes version af »Pianomand«, som blev spillet ved mindekoncerten for Kim Larsen i 2018, eller for sin medvirken i »Toppen af Poppen« på TV 2.

»Jeg er spændt på at møde alle de håbefulde talenter fra hele landet. At dele deres håb og sårbarhed med seerne derhjemme og at være med til at formidle deres talent så godt, som jeg overhovedet kan, bliver en stor oplevelse,« siger Kwamie Liv, der også glæder sig til at arbejde sammen med de to andre dommere, står der i pressemeddelelsen.

Udover Kwamie Liv vender Martin Jensen, dj og producer, samt Thomas Blachman, jazzmusiker, komponist og »X Factor«-livsblod, tilbage som dommere.

Sidste år vandt 15-årige Solveig »X Factor«. Solveig havde haft Oh Land som mentor. Med i finalen var også Thomas Blachmans gruppe Simon & Marcus og Nikoline Steen Kristensen, der have Oh Land som mentor.

Sofie Linde vender ligeledes tilbage som vært, efter hun sidste år var på barselsorlov. Det var meningen, at Melvin Kakooza skulle have været barselsvikar, men han blev sygemeldt på grund af en operation, hvor han fik fjernet en godartet hjernetumor. Lise Rønne tog derefter tjansen med kort varsel.

»X Factor« er blevet sendt siden 2007, da første sæson fik premiere på DR. Siden 2019 har TV 2 sendt programmet, og den kommende sæson bliver den 15. af slagsen.