Dødbringende dokumentar

Steve Irwin døde under optagelserne til en dokumentar om havets dræbere. Nu bliver den vist på australsk tv.

Steve Irwin med tigerunge.<br>Foto: Will Burgess Fold sammen
Læs mere

Scenen hvor en pilerokke perforerer Steve Irwins hjerte med en giftig pig er ikke med, når australsk tv i dag sender krokodillejægerens sidste dokumentarfilm med det rammende navn "Ocean's Deadliest" (Havets mest dødbringende .red).

Bortset fra det skal seerne nok få rigeligt med action, når den australske nationalhelt, folders sig ud i dokumentaren, der blev til i samarbejde med havbiologen Jacques Cousteaus barnebarn, Philippe Cousteau.

Steve Irwins enke, Terri, indleder dokumentaren med et forord, hvorefter jagten går ind på hvidhajer, saltvandskrokodiller, havslanger og stenfisk. Filmen indholder desuden et klart budskab fra Steve Irwin: Vi skal sørge for at beskytte naturen.

Filmen er allerede blevet vist på amerikansk tv, hvor den har fået en blandet modtagelse. Avisen The Boston Globe noterer sig, at indholdet ikke nødvendigvis er særligt makabert, men at den underliggende viden om Irwins død, giver filmen et skær af snuff (ulovlige film hvor aktørerne rent faktisk dør i virkeligheden .red).

Selv om Philippe Cousteau havde det følelsesmæssigt svært ved at vende tilbage til optagelserne efter Irwins død, var der også noget helt særligt ved de første optagelser, som gik tæt på hvidhajen, fortæller han til Washington Post.

- Der var fem hajer, og de blev i nærheden af filmholdet det meste af dagen. Vi fik nogle fantastiske optagelser. Jeg havde følelsen af, at Steve betragtede os fra oven, siger Philippe Cousteau.