Disney-stjerne vil ikke længere være kvinde

Sangeren Demi Lovato har taget en stor beslutning efter en periode med »healing og selvrefleksion«, og på de sociale medier roses vedkommende for skridtet.

»Jeg gør dette for dem derude, der ikke har været i stand til at dele, hvem de virkelig er med deres kære,« skrev sangeren Demi Lovato i et tweet. Arkivfoto af sangeren ved en koncert i Lissabon i 2018. Fold sammen
Læs mere
Foto: Miguel Riopa/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sangstjernen Demi Lovato, der slog igennem som teenager med sin medvirken i Disney Channel-filmen »Camp Rock« og er blevet en af ​​verdens mest populære sangere i løbet af det seneste årti, er transkønnet. Det meddelte sangeren til sine fans i en video og tweets, der blev offentliggjort online onsdag.

»Jeg føler, at dette bedst repræsenterer den flydende form, jeg føler i mit kønsudtryk, og giver mig mulighed for at føle mig mest autentisk og tro mod den person, som jeg er og stadig er ved at opdage,« sagde sangeren, der også har skiftet sit personlige pronomen ud fra »she/her« til »them/they« som er det foretrukne pronomen for mange transpersoner.

Lovato tilføjede, at beslutningen er truffet »efter en masse healing og selvrefleksion«.

»Jeg lærer stadig, og jeg hævder ikke at være ekspert eller talsmand. At dele dette med dig åbner et andet niveau af sårbarhed for mig. Jeg gør dette for dem derude, der ikke har været i stand til at dele, hvem de virkelig er med deres kære. Bliv ved med at leve i dine sandheder og vid, at jeg sender så meget kærlighed til dig,« skrev Demi Lovato i et tweet.

Tusinder har allerede udtrykt beundring for sangerens beslutning, og ærlighed om sin nye kønsidentitet.

Lovato, der blandt andet har sunget hittet »Sorry not sorry«, fortalte for nylig i en YouTube-dokumentar om en personlig kamp med psykiske problemer og stofafhængighed, hvilket for tre år siden endte med en næsten dødelig overdosis.

Lovato afbrød for nylig et forhold til skuespilleren Max Ehrich, idet sangeren erklærede sig »alt for gay« til at have forhold til en mand.

Lovato er den anden store stjerne der i den seneste tid har udskiftet sin kønsidentitet. I december skiftede skuespilleren Ellen Page navn til Elliot og sprang ud som transmand, og i marts skrev de amerikanske medier, at Elliot havde fået fjernet sine bryster kirurgisk. Elliots transformation gav anledning til en fornyet politisk debat i USA om transpersoners rettigheder, der for nylig har ført til, at præsident Biden har genetableret transpersoners rettigheder i det amerikanske militær.