Direktør vil gøre slot ved Strandvejen til »folkelig kulturscene« – nu får han støtte fra Venstre

Charlottenlund Slot skal være centrum for kulturelle arrangementer, hvis det står til direktør Mads Hedegaard.

Mads Hedegaard har planer for Charlottenlund Slot.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Området omkring Charlottenlund Slot har været et varmt politisk emne både lokal- og landspolitisk de senere år. Efter statens planer om at droppe salget af slottet, er der nu måske nyt på vej.

Direktør Mads Hedegaard, hvis selskab lejer slottets lokaler, var tidligere på året bekymret for at statens planer om at sælge slottet. Han frygtede, at slottet ville komme på udenlandske hænder, fortalte han til Berlingske. Siden blev statens salgsplaner droppet.

Nu har Mads Hedegaard helt nye planer med slottet, kan man læse på sn.dk og Villabyerne.

Der har nemlig været afholdt kulturelle arrangementer på slottet, dels gennem et samarbejde med Bellevue Teater, dels med festivalen Ornate. Men fremover skal der skrues op for dette. Ifølge Villabyerne drejer det sig om, at slottet og slotshaven fremover skal danne ramme for en stor, årlig festival, en årlig teaterproduktion, flere mindre kulturarrangementer og en stor folkefest i haven.

»Min vision med Charlottenlund Slot er at genoplive 1800-tallets kulturelle brug af både slot og slotshave med respekt for naboer, fredninger og natur. Dengang var Charlottenlund Slotshave et yndet udflugtsmål,« siger Mads Hedegaard til lokalmediet.

Støtte i Folketinget

Charlottenlund Slot er næsten 300 år gammel, et fornemt og velbevaret barokslot, bygget 1731-33 som sommerslot til Christian 4.s søster, Charlotte Amalie, som Charlottenlund er opkaldt efter. Tilbygninger er i »historistisk« stil fra 1880-81, tegnet af Ferdinand Meldahl, der også tegnede Marmorkirken i slutningen af 1800-tallet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged (arkiv).

Nu har forslaget fået støtte fra Venstre, som melder ud, at partiet i næste års finanslovsforslag vil medtage et engangsbeløb på fem millioner kroner til Charlottenlund Slot. Det udtaler Kim Valentin (V), der er medlem af Folketingets kulturudvalg, til Villabyerne.

Mads Hedegaard har lejet sig ind i Charlottenlund Slots hovedbygning siden 2017. Ud af de 3.000 kvadratmeter bruger han en tredjedel som kontor til sin it-virksomhed, Edora, en tredjedel fungerer som kontorhotel for startups og mindre virksomheder, og den sidste tredjedel er de historisk interessante lokaler, som offentligheden kan besøge, skrev Berlingske i marts.

Lige ved siden af Charlottenlund Slot ligger Bilharziosebygningen, der netop nu er til salg efter en længere strid om, hvad bygningen skal bruges til. Bygningen skal fremover huse ungdomsboliger, hvis beboere nu måske udover Øresund i forhaven og en slotshave som baghave også får kulturarrangementer med i huslejen.