Det Kongelige Teater aflyser forestilling på grund af krænkende adfærd

Det Kongelige Teater har sendt en pressemeddelelse ud, hvor det skriver, at en forestilling er blevet aflyst, fordi en gæstekoreograf har udvist krænkende adfærd.

Arkivfoto. Forestillingen skulle have haft premiere i 2022 og skulle have været offentliggjort ved den kommende sæsonlancering den 3. maj, Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter oplysninger om krænkende adfærd fra en gæstekoreograf, har Det Kongelige Teater valgt at aflyse den kommende sæsons helaftensballet Frankenstein. Det skriver teateret i en pressemeddelelse.

Forestillingen skulle have haft premiere i 2022 og skulle have været offentliggjort ved den kommende sæsonlancering den 3. maj, skriver det.

Aflysningen sker, da der for nyligt er fremkommet oplysninger om uacceptabel adfærd fra koreografen bag Frankenstein, britiske Liam Scarlett, over for flere personer blandt Det Kongelige Teaters medarbejdere under prøveforløb i 2018 og 2019, lyder det i pressemeddelelsen.

I 2020 var samme Liam Scarlett også genstand for en undersøgelse i Royal Ballet i London efter anklager om seksuelt krænkende adfærd, skriver The Guardian. Selvom undersøgelsen ikke fandt »nogle sager at følge, hvad angår studerende ved Royal Ballet School,« ophørte Liam Scarletts ansættelse ved den britiske ballet.

Også Queensland Ballet i Australien aflyste i 2020 en ballet, som Liam Scarlett stod for, selvom den australske ballets egen undersøgelse ikke fandt noget bevis for dårlig adfærd, skriver The Guardian.

Arkivfoto. Her ses Liam Scarlett hilse på Prins Charles ved et arrangement i 2019. Fold sammen
Læs mere
Foto: POOL.

Siden har Det Kongelige Teater opsøgt og talt med egne medarbejdere, der har arbejdet sammen med Liam Scarlett, skriver det i pressemeddelelsen. Og de samtaler har nu ført til, at teatret har aflyst den kommende forestilling.

»Krænkende adfærd er uacceptabelt på Det Kongelige Teater, også fra gæstende kunstnere. Vores medarbejderes trivsel og sikkerhed har høj prioritet for os. Vi ønsker derfor indtil videre ikke at opføre den pågældende koreografs værker, og »Frankenstein« i foråret 2022 er derfor aflyst. Et erstatningsrepertoire vil blive offentliggjort ved sæsonlanceringen den 3. maj,« udtaler teaterchef Kasper Holten i pressemeddelelsen.

Teateret skriver også, at det fortsat arbejder ud fra sin »klare politik imod krænkende adfærd«, så det fortsat kan arbejde med at skabe tryghed for medarbejderne, så de kan stå frem med »oplevelser af krænkende karakter«.

Liam Scarlett var frem til sin pension i 2012 en af Royal Ballet i Londons stjernedansere, og har indtil sidste år arbejdet som koreograf ved samme.

Berlingske arbejder på at få en kommentar fra Det Kongelige Teater.