Det er en af 90ernes største film – og soundtracket er legendarisk. Nu kommer ny version

En prisbelønnet teaterforfatter skal skrive den kommende version af storhittet fra 1992.

Whitney Houston og Kevin Costner under optagelserne til »The Bodyguard« i 1992. Whitney Houston døde på et hotelværelse i 2012 efter lang tids kamp med stofmisbrug. Fold sammen
Læs mere
Foto: Handout/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Whitney Houstons på det tidspunkt lidt aftagende succes fik et ordentligt skub, da hun spillede hovedrollen i og sang soundtracket til spillefilmen »The Bodyguard« i 1992.

Nu bliver det måske en andens sangers karrieres tur til at få et skub, for en prisvindende manuskriptforfatter er blevet hyret til at skrive en ny version af »The Bodyguard«. Det skriver det amerikanske brancheblad Variety.

I originalen spillede Whitney Houston sangstjernen Rachel Marron, som på grund af trusler har brug for hjælp fra den kølige livvagt Frank Farmer, spillet af Kevin Costner. Men forholdet mellem de to udvikler sig til at blive andet end rent professionelt.

At sorte Whitney Houston og hvide Kevin Costner havde et  forhold på lærredet var dengang kontroversielt i USA, og filmen fik derudover lunkne anmeldelser. Alligevel blev der solgt biografbilletter for 2,5 milliarder kroner til »The Bodyguard«, og soundtracket til filmen er med 45 millioner solgte plader det bedst sælgende filmsoundtrack nogensinde. Det mest kendte nummer fra soundtracket, »I will always love you«, er faktisk en coverversion, og den vender vi tilbage til.

Ifølge biography.com har Whitney Houston fortalt, at det stofmisbrug, der i 2012 skulle føre til hendes død som 48-årig, begyndte umiddelbart efter optagelserne til »The Bodyguard«.

Den nye version af »The Bodyguard« skal skrives af Matthew Lopez, som har været nomineret til den prestigefyldte teaterpris Tony for teaterstykket »The Inheritance«, og den bliver produceret af blandt andre Lawrence Kasdan, som også var producent på originalen.

Matthew Lopez' stykke »The Inheritance« havde premiere på Young Vic-teateret i London i 2018, hvor det ifølge Variety blev omtalt som »Det vigtigste amerikanske teaterstykke i dette århundrede«. Lopez vandt også en lang række priser for manuskriptet.

Den mest berømte sang fra »The Bogyguard«-soundtracket er filmens afsluttende nummer, »I will always love you«, som oprindeligt blev skrevet og fremført af countrystjernen Dolly Parton. Parton har ifølge Yahoo Entertainment fortalt til Oprah Winfreys program på Apple TV+, at hun var ude at køre i nærheden af Nashville, da hun første gang hørte Houstons version i bilradioen.

»Jeg blev så fyldt med adrenalin og energi, at jeg blev nødt til at holde ind til siden, da jeg var bange for, jeg skulle køre galt. Jeg kunne ikke tro mine egne ører – det var så smukt, at min lille sang var blevet til det, det var kæmpe, kæmpe stort,« sagde Parton til Oprah Winfrey. Hør sangen herunder.

Netop nu kører en musicalversion af »The Bodyguard« på Scandic Falkoner, som Berlingskes anmelder gav fem stjerner. Blandt andet på grund af Andrea Lykke Oehlenschlæger, der spiller hovedrollen.