Derfor lagde Keanu Reeves' gråhårede kæreste internettet ned

Det vækker opsigt i Hollywood, når en superstjerne dater en kvinde på sin egen alder. »Alderspassende forhold i Hollywood er så sjældne, at de bliver genstand for fascination,« skriver amerikanske medier.

Keanu Reeves med sin kæreste, Alexandra Grant, på den røde løber. Det er efter amerikanske standarder opsigtsvækkende, at en mandlig Hollywood-stjerne dater én på samme alder som sig selv. Begrebet »age-appropriate« er til stor debat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Monterrosa/EPA/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han er en af den slags amerikanske filmstjerner, der stadig ser lige så ung ud, som da han brød igennem på det store lærred. Bliver han aldrig ældre?

I begyndelsen af november møder Keanu Reeves op til et gallaarrangement i Los Angeles. Med på den røde løber har han en ny kæreste. Med gråt hår.

Mere skal der ikke til, før debatten om mænd og kvinders aldersforskel i parforholdet for alvor blusser op i USA og bliver et hot emne.

Superstjernen Keanu Reeves, der er kendt fra film som »Speed« og »John Wick«, er efter en længere årrække som single blevet kæreste med en kvinde som efter amerikansk opfattelse er »age-appropriate«. Hun har altså efter amerikanske standarder en »passende« alder til at date en mand på 55 år.

Keanu Reeves er 55 år, og Alexandra Grant er 46 år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Monterrosa/EPA/Ritzau Scanpix.

Debatten er opstået, fordi det i Hollywood nærmest er normen, at mandlige superstjerner har en yngre kvinde ved deres side. Eksempelvis dater den 44-årige skuespiller Leonardo DiCaprio en kvinde på 22. Instruktøren Clint Eastwoods kone, Dina Ruiz, er 35 år yngre end sin mand, og for nylig forlovede den 65-årige skuespiller Dennis Quaid sig med en 26-årig studerende. Listen over ældre mænd med yngre modeller synes nærmest uendelig.

»Alderspassende forhold i Hollywood er så sjældne, at de bliver genstand for fascination,« skriver det amerikanske medie Vox blandt andet om virakken.

Det er altså den mystiske kvindes grå hår, der er omdrejningspunktet. Men er hun rent faktisk en »ældre kvinde«?

Næ. Det viser det sig, at hun »kun« er 46 år gammel. Hun er altså ni år yngre end sin nye kæreste. Hun hedder Alexandra Grant og er kunstner. Parret har kendt hinanden i årevis og har arbejdet sammen på to af Keanu Reeves' bøger »Ode to Happiness« og »Shadows«. Og så har hun en frisure, der nærmest er lige så sjældent set i Hollywood, som Loch Ness-uhyret er set i Skotland. Hun er gråhåret.

På sociale medier går debatten i mange retninger. De fleste er glade på parrets vegne, mens andre går i den aldersdiskriminerende retning og joker med, at Alexandra Grant med sit grå hår snildt kunne være skuespillerens mor.

»Det eneste tidspunkt, hvor vi lægger mærke til kendissers opførsel og parforhold, er, når de er helt gennemsnitlige. Det kan være en aldersforskel på mindre end ti år, naturlig hårfarve og et ansigt uden Botox. Vi har normaliseret parforhold og skønhedsnormer i Hollywood i en sådan grad, at vi hylder en mand for ikke at date en 20-årig, når han er 50, men vi er chokerede, fordi en kvinde ikke farver sit hår,« skriver mediet Affinity Magazine.