Derfor er Anne-Marie Vedsø Olesen vild med boksning

Lægen og forfatteren, Anne-Marie Vedsø Olesen kedede sig, når hun dyrkede styrke- og konditionstræning. Nu har hun overgivet sig til boksning. 23. januar udkommer hun med sin syvende roman »Bastarden«.

ANNE-MARIE VEDSØ OLESEN Fold sammen
Læs mere
Foto: Robin Skjoldborg
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jeg vil gerne opleve

det britiske heavy metal band, Architects, når de spiller i Vega til foråret. Jeg er ret vild med heavy metal. Opera og heavy metal er slet ikke så forskelligt. Begge dele er stor musik med patos, man bliver blæst fuldstændig igennem.

Jeg vil gerne møde

den tyske forbundskansler Angela Merkel. Hun er et af de helt store nutidige kvindeidealer. En stærk dame, troværdig og i den grad sig selv. Ikke så meget fnidder. Hun ønsker helt tydeligt udelukkende at være en dygtig politiker. Det er det eneste, det handler om.

Min bedste madoplevelse

var på Restaurant Clou i Borgergade. Vi fik syv skarpe retter, og jeg har aldrig nydt et måltid så meget. Jeg har også spist på Noma og andre Michelin-restauranter, men Clou kunne noget særligt.

Det næste jeg køber

er en togbillet til Hamborg med morgentoget fra Hovedbanegården. Alene togturen er afslappende. Jeg tager turen en gang om året, og bor hver gang på Hotel Atlantic Kempinski. Et fornemt hotel, der emmer af historie og kultur. Jeg tager derned, når jeg har skrevet en bog færdig.

Jeg vil gerne rejse til

vindistrikter, enten Bordeaux eller Rheingau. Jeg er vendt tilbage til Rheingau adskillige gange de seneste 20 år. Det ligger ved Rhinen med gamle borge, bjerge og klostre. Der er så meget kulturhistorie. Gennem årene har jeg lært flere vinbønder at kende.

Det bedste råd, jeg har fået

er ikke at være bange for noget. Da jeg læste Shakespeares »Julius Caesar«, tænkte jeg meget over det. Jeg vil ikke lade mig bremse af angst for noget som helst. Det er nedbrydende for stort set alt.

Jeg vil aldrig

blive slap. Hverken fysisk eller mentalt. Jeg vil holde min krop stærk, så jeg kan blive ved med at tage ud og opleve verden. Og jeg vil blive ved med at skrive bøger og interessere mig for, hvad der sker omkring mig. Mentalt vil jeg ikke kun modtage, jeg skal selv præstere noget, det vil jeg blive ved med.

Det menneske, der har gjort størst indtryk på mig

er ham, jeg lever sammen med. Det er ham, der påvirker mig mest, som er der i min hverdag og inspirerer mig. Jeg kunne godt nævne en eller anden idealperson, men helt fundamentalt synes jeg, det er mere værd at nævne min kæreste.

Hos andre mennesker sætter jeg pris på

at de ikke er reserveret. At vi kan gå lige til hinanden og få adgang med det samme, og at der ikke er en barriere, man først skal overvinde.

Jeg træner

hver dag. For et halvt år siden blev jeg bidt af boksning, som jeg går til i mit fitnesscenter. Det er både styrke- og konditionstræning, men også mental velvære og en følelse af en enorm befrielse. Jeg kedede mig, da jeg udelukkende trænede styrke- og kondition, og forinden havde jeg overvejet kampsport.