Den nye direktør for Radio24syv er fundet: »Sådan skal det fortsætte«

Journalisten og forlagsmanden Jakob Kvist afløser Jørgen Ramskov som direktør, hvis Radio24syv får sendetilladelsen til den nye DAB-kanal. Målet er at gå i luften allerede 1. november.

Jakob Kvist bliver ny direktør for Radio24syv, hvis radioen vinder sendetilladelsen til en ny DAB-kanal. Ambitionen er, at radioen, som slutter med at sende på FM4-båndet 31.oktober, kan sende fra 1. november på den nye DAB-kanal. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl

Den første dag i maj meddelte Radio24syvs direktør, Jørgen Ramskov, at han havde fået nyt job som direktør for Producentforeningen, men at han blev på sin post til radioens sendetilladelse udløber med udgangen af oktober.

Nu er hans afløser fundet. Hvis Radio24syv får sendetilladelsen til at fortsætte på en ny digital DAB-kanal, bliver afløseren journalisten, forfatteren og forlagsmanden Jakob Kvist.

Han kender radioen særdeles godt. Som direktør i ArtPeople/People's Press har han været en del af det konsortium bestående af Berlingske Media og PeopleGroup, som ejer radioen. Han sidder i radioens bestyrelse og kender dermed radioen indefra.

Ejerne har netop besluttet at søge om sendetilladelsen på en ny DAB-kanal, som regeringen har sendt i udbud. Afgørelsen om, hvem der får sendetilladelsen, træffes først 22. oktober, og hvis pilen peger på Radio24syv, regner Jakob Kvist med, at man kan sende allerede fra 1. november.

»Det bliver en mindre radio, men også en radio med færre timekrav. Det afgørende er, at Radio24syvs DNA kan videreføres, og at radioen kan fortsætte, som man kender den,« siger Jakob Kvist, som ikke kan sige noget detaljeret om de ændringer, som et formindsket budget vil medføre.

Radio24syvs ejere har besluttet at søge om sendetilladelsen på en ny DAB-kanal. Hvis de vinder udbuddet, er ambitionen at sende fra 1.november. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged.

Radio24syv, som i øjeblikket sender på FM-båndet, har de seneste otte år fået et årligt statstilskud på 80-90 mio. kr., og det vil falde til 70 mio. kr. årligt, hvis radioen lever videre på DAB-kanalen.

»Vi ønsker at videreføre den radio, som mange mennesker er kommet til at holde meget af, med en særlig tone og en særlig tilgang til journalistik. Det er svært præcist at definere, hvad det er, men jeg synes, at Radio24syv er en originalt tænkende radio, som ofte overrasker. Den er modig og uforfærdet, og den undlader at tale ned til lytterne. Den behandler ikke lytterne som små børn, men som voksne mennesker, og det holder jeg meget af, og sådan skal det fortsætte,« siger Jakob Kvist, der af Radio24syvs ejere er udpeget som ansvarlig for ansøgningen om den nye sendetilladelse.

En »elegant situation«

Det bliver nødvendigt at skære ned i aktiviteterne, hvis Radio24syv videreføres på DAB-kanalen, men det vil være billigere at sende på DAB-kanalen end på FM-båndet, og det vil det opveje noget af det, man vil tabe i statstilskud, siger Jakob Kvist.

»Vi har utrolig mange krav, som vi skal opfylde, i den nuværende sendetilladelse, men hvis vi vinder den nye sendetilladelse, bliver der færre krav, og det betyder en større frihed,« siger Jakob Kvist.

Radio24syv har de seneste måneder været i gang med at afvikle radioen, opsige medarbejdere, leje- og andre kontrakter, og den proces er man nødt til at fortsætte, indtil der er truffet en afgørelse om en evt. ny sendetilladelse.

»Det er en langsommelig proces. Alle medarbejdere er opsagt, og det vil de blive ved med at være, og i princippet er der ikke nogen, som ved om de har et job, når sendetilladelsen udløber 31. oktober. Det er jo den elegante situation, vi er blevet bragt i, så det er en stor udfordring - det kan enhver indehaver af en pølsevogn sætte sig ind i,« siger Jakob Kvist med en slet skjult sarkasme over for det rodede forløb, der har præget de politiske forhandlinger om mediepolitikken.

Jakob Kvist

»Det nye er, at vi er gået fra at være helt sikre på at lukke til at have en mulighed for ikke at lukke. Det er jo trods alt et fremskridt.«


»Den situation må vi prøve at løse, og det kræver enormt meget velvilje, overbærenhed og entusiasme fra medarbejderne. De er meget positive og kender godt situationen. Det nye er, at vi er gået fra at være helt sikre på at lukke til at have en mulighed for ikke at lukke. Det er jo trods alt et fremskridt, og derfor var det møde, vi i dag har haft med medarbejderne, positivt,« siger Jakob Kvist.

Jakob Kvist, som altså 1. november overtager direktørstolen efter Jørgen Ramskov, hvis Radio24syv får sendetilladelsen på DAB-kanalen, er uddannet journalist. Han har bl.a. arbejdet på Berlingske, Det Fri Aktuelt og Ekstra Bladet. Han var i 2002 med til at stifte ArtPeople/People's Press og viste sig at have talent for forlagsvirksomhed. Han og to andre ejere solgte i 2017 virksomheden til Storytel for 75 mio. kr. Indtil i maj var han kreativ direktør i virksomheden. Han har skrevet flere bøger, bl.a. biografier.