»Den nostalgiske julekalender«: Læs alle afsnittene

»Den nostalgiske julekalender« er AOKs kalendergave. Hver dag frem til juelaften dykker Jakob Steen Olsen ned i fortiden og skriver om dansk teaters og underholdningshistories mange glemte skæbner og saftige skandaler. Læs alle publicerede afsnit her.

1. låge: Velkommen til »Den nostalgiske julekalender«

Tag med tilbage i tiden, til dengang der var rigtig sladder til. Med AOKs julegave, »Den nostalgiske julekalender«, graver vi hver dag frem til juleaften dybt i dansk teater-  og underholdningsbranchens spændende og kulørte fortid.

Læs afsnittet her

2. låge: Hun var ung og smuk og hørte porten smække i bag sig. Da vidste hun, at hun var fortabt

Mette Marie Rose var den kønneste pige på Det Kongelige Teater. Hendes skæbne blev beseglet, da en magtfuld greve begyndte at efterstræbe hende.

Læs afsnittet her

3. låge: Med ild i øjnene og i strakt arm kvadrer han med fuld kraft den store kage direkte i fjæset på den uforberedte journalist

3. låge i Den nostalgiske julekalender: Hvad var det, der skete, da Dirch Passer gik amok og smed en lagkage i hovedet på en journalist?

Læs afsnittet her

4. låge: Gad vide, hvad der gik gennem hovedet på Gerda Madsen på befrielsesaftenen i maj 1945?

Bag 4. låge i Den nostalgiske julekalender gemmer sig historien om Gerda Madsen. Det københavnske teaterpublikum tilbad hende. Lige indtil hun begik en fatal fejltagelse.

Læs afsnittet her

5. låge: Den kendte skuespillerindes pillemisbrug blev en livsfarlig kurs

5. låge i Den Nostalgiske julekalender: Karen Lykkehus havde godt gang i en omfattende teater- og filmkarriere, da en personlig krise sendte hende ud i 15 års stofmisbrug.

Læs afsnittet her

6. låge: Familiens hemmelighed var mørkere, end hun havde kunnet ane

6. låge i Den nostalgiske julekalender: Skuespilleren Lotte Tarp vidste under hele sin opvækst, at der var noget helt galt i hendes egen familie.

Læs afsnittet her

7. låge: Meget få vidste, at Danmarks stolte søn skjulte en chokerende fortid

7. låge i den nostalgiske julekalender: Danske Jean Hersholt klarede sig flot i Hollywood, hvor han nød stor respekt. Men bag den polerede facade gemte sig skandale og fornedrelse.

Læs afsnittet her

8. låge: »Et splitsekund senere var jeg bagbundet med en plasticstrip, uden at jeg i min omtågede tilstand havde nået at forstå, hvad der skete«

Hvad skete der egentlig, dengang Ole Thestrup gik amok og tvang et Boeing 747-fly til at nødlande i canadiske Winnipeg?

Læs afsnittet her

9. låge: »Jeg var ganske enkelt en livsglad pige, som var ude efter sjov, mænd og penge«

9. låge i Den nostalgiske julekalender: Hanne Smyrner var en smuk dansk stjerne, der skabte sensationelle overskrifter i det store udland, og som endte med at bekende sig til mørkets kræfter.

Læs afsnittet her

10. låge: Når Lily Broberg mødte uden makeup, vidste man, det endte i tårer

10. låge i Den nostalgiske julekalender: Udadtil var Lily Broberg den gæve humørpige. Men hendes inderste hemmeligheder var der ingen, der fik adgang til.

Læs afsnittet her

11. låge: Den store skuespiller skød sig i hjertet

11. låge i Den nostalgiske julekalender: Holger Gabrielsen var en af Det Kongelige Teaters fremragende skuepillere og havde stor indflydelse bag kulisserne. Men hans eget liv endte ikke lykkeligt.

Læs afsnittet her

12. låge: Preben Kaas' og Jørgen Rygs bitre skilsmisse

12. låge i Den nostalgiske julekalender: Preben Kaas og Jørgen Ryg var uadskillelige i seks år, indtil de havde slidt hinanden op.

Læs afsnittet her