Den Korte Radioavis beskyldte Wammen for narkomisbrug, men chefredaktør forsvarer: »Det er satire. En elegant kommentar«

Radio24syvs ansvarshavende chefredaktør undskyldte mandag for udtalelsen om, at en tidligere DSU-formand skulle have haft sex med Henrik Sass Larsen. Tirsdag fortsatte Den Korte Radioavis ufortrødent med angreb på Socialdemokratiet - denne gang Nicolai Wammen, der beskyldes for at dyrke sex på stoffer. Chefredaktøren kalder det »en elegant kommentar«.

(ARKIV) Direktør Jørgen Ramskov, Radio 24syv. (Foto: Martin Sylvest Andersen/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen

Tirsdag undskyldte Jørgen Ramskov, Radio24syvs ansvarshavende chefredaktør, at satireprogrammet Den Korte Radioavis havde bragt krænkende - og falske - påstande om en seksuel relation mellem socialdemokraten Henrik Sass Larsen og en tidligere DSU-formand. Helt konkret kaldte chefredaktøren fremsættelsen af påstandene for en »klokkeren fejl«.

Først var det den sygemeldte politker Henrik Sass Larsen, der blev beskyldt for - satirisk, naturligvis - at dyrke sex med en ung socialdemokrat, mens de var på stoffer - nu er turen kommet til partiets kronpris og mulig kommende finansminister Nicolai Wammen.

Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm, der spilles af Frederik Cilius, beskylder Wammen for at dyrke »chemsex« (sex under indflydelse af stoffer, red.) på alle mulige forskellige stoffer. Crackcocaine, crack methamphetamine og crystal meth nævnes.

Medværten Rasmus Bruun tilføjer, at »vi snakker det, hvor man er på høj på stoffer i dagevis. Hvor man bliver bollet i dagevis. Man kan ikke indgå i regeringsforhandlinger eller noget som helst andet hvis man er på det.« Wammen bliver undervejs også beskyldt for at »drikke kokain.«

Denne gang kalder Jørgen Ramskov den fiktive karakters udtalelser i  for en »elegant kommentar«. Årsagen er nemlig, at der denne gang er tale om satire.

»Det er en enorm elegant kommentar til hele tumultet om, hvorvidt der er noget i Den Korte Radioavis, som er rigtigt eller forkert. Det er et satireprogram. Noget af det, de sagde i går, er jo rigtigt,« siger Jørgen Ramskov, der er Radio24syvs administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør.

Masser af absurditeter og én sandhed

Helt konkret startede udsendelsen tirsdag med, at Rasmus Bruun og assistenten Nina Ahrenkiel skulle gætte, hvad det var for en nyhed, som Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm mæskede sig i. Under gætteriet blev det hurtigt klart, at der var tale om en nyhed, som »kunne vælte en minister«, hvis den kom frem.

Dog var der ikke tale om påstandene om druk, kokainmisbrug eller chemsex, men derimod det faktum, at Nicolai Wammen har et barn med en kvinde af grønlandsk afstamning, og at barnet bor på Grønland. Og det er netop her, at forskellen skal findes, hvis man spørger Jørgen Ramskov. For det er ingen hemmelighed, at Nicolai Wammen har et barn med Julie Rademacher, som bor på Grønland med deres søn.

»Det er jo en åben ting, at han har et barn. Det har han selv fortalt, det er jo derfor, vi bruger det. Der er jo ikke nogen, der seriøst kan tro på de vilde rygter om Nicolais sexliv, men synes du (journalisten, red.), at det er problematisk, at han har et barn?«

Adspurgt om det ikke er problematisk, at man udstiller det som noget absurd at Nicolai Wammen har et barn med en grønlandsk kvinde afviser Jørgen Ramskov kritikken.

»De udstillede jo i virkeligheden en masse absurde rygter og så én rigtig ting, som Rasmus så ikke mente kunne være rigtig. Det er satire. Så der er ikke andet at sige, end at det er en elegant kommentar til diskussionen om, hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert,« siger Jørgen Ramskov.

Han understreger, at det er vigtigt at huske på, at Den Korte Radioavis er et satireprogram.

»Jamen, prøv at hør. Hvis man ikke kan se, at det er satire, så er det håbløst. Det er en elegant kommentar,« siger Jørgen Ramskov.