De første vindere i jule-konkurrencen er fundet

Det strømmer ind med svar til den store jule-konkurrence om at finde citater i historien om elgen Elge. Se de seks første vindere her - og se hvad præmien er de næste fem dage.

Det går godt her på Julekalenderen. Vi er som bekendt to skribenter, og den ene hånd ved ikke, hvad den anden laver – eller også bliver det dobbelt så godt!

I hvert fald har der sneget sig et ekstra citat ind i et af Julekalenderens fem første afsnit - udover de citater, der er så oplagte, at de naturligvis ikke er en del af konkurrencen såsom ”We wish you a merry Christmas…” og ”Nu er det nat, en vidunderlig nat…”.

Derfor er vi meget modstræbende nødt til at tage forskud på julehumøret i ”Hjem til Jul” og uddele hele seks præmier i stedet for fem – nemlig seks eksemplarer af den lækre italienske madbibel ”Sølvskeen” fra forlaget Aschehoug. (se foto)

Men først skal vi have de rigtige svar:

Prolog: ”Vi ligger alle i rendestenen, men nogle af os kigger på stjernerne.” Citat Oscar Wilde.

1. december: ”Nogle ting er bedre i Sverige end i Danmark. De har bedre naboer.” Citat Victor Borge.

2. december: ”Kvinden var Guds anden fejl.” Citat Friedrich Nietzsche.

3. december: ”Hvor gik Nora hen, da hun gik ud?” er fra Henrik Ibsens ”Et dukkehjem” og samtidig titlen på et helt teaterstykke, hvor Ernst Bruun Olsen digter videre på Ibsens figur.
I samme afsnit var skjult dette: ”Et kys er naturens måde at stoppe en samtale på, når ord er blevet overflødige.” Citat Ingrid Bergman.

4. december: ”Frihed er bare et andet ord for at have intet tilbage at miste.” En (hjælpeløs) oversættelse af en linje i Kris Kristoffersons ”Me and Bobby McGee” (”Freedom’s just another word for nothin’ left to lose”), mest kendt i Janis Joplins fortolkning.

Og her kommer så vinderne:

Gitte Bendtsen, Vester Søgade 20, 2. th, 1601 Kbh. V.

Anders Hyldelund, Gullandsgade 33, 2.th, 2300 Kbh S.

Stine Sørensen, Solfaldsvej 6, lejl 8, 5000 Odense C.

Christian Lauritzen, Christian send os din adresse!

Ulla Ross Andersen, Østervænget 10, 9200 Aalborg SV.

Sidsel Davidsen, Vermlandsgade 72, 4.th., 2300 København S.

Tillykke til jer og tak til alle for de mange svar. Bliv ved med at gætte – men husk at vi både skal have citatet, hvem, hvad eller hvor det stammer fra + jeres navn og adresse.

Præmien de næste fem dage er 50 ml eau de parfum af den ny KenzoAmour til en værdi af 495 kr.

God elgejagt!