De bliver sorteret fra igen og igen – nu råber de op: Alle, som ikke ligner hvide danskere, har haft problemer

Onsdag søsatte en gruppe skuespillere en kampagne for mere diversitet i tv- og filmbranchen. Det har vakt stor opmærksomhed.

 
Laura Allen Müller og Sandra Yi Sencindiver har oplevet at blive fravalgt på grund af deres etnicitet. Produktion: Siri Philippa Hollmén Olesen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Laura Allen Müller og Sandra Yi Sencindiver er to af skuespillerne bag kampagnen »Et større billede«, som har givet mange reaktioner, siden den blev søsat onsdag. Blandt andet fra filminstruktør Lars von Trier.

Holdet bag kampagnen har genskabt en filmplakat og to pressebilleder fra nye danske produktioner inden for film og tv. Men på de genskabte billeder er castet præget af diversitet, hvilket står i kontrast til de oprindelige billeder.

Det drejer sig om Paprika Steens »Fædre & mødre« fra 2022 og Thomas Vinterbergs kommende tv-serie »Familier som vores«, der har premiere til næste år. Endelig har gruppen også taget udgangspunkt i  Lars von Triers tv-serie »Riget: Exodus«.

»De tre billeder fra produktionerne har et cast på i alt 42 skuespillere. Ingen af dem har en anden etnisk baggrund end dansk,« forklarer Laura Allen Müller.

Hør de to skuespilleres personlige erfaringer med filmbranchen i videoen ovenfor eller læs mere om kampagnen her.