De bedste NYTÅRSFESTER

Vil du springe ind i det nye år med glowsticks og goatrance på Halvandet, eller skal de første timer i 2008 tilbringes til 90’er-retrofest i indre by? AOK har fundet en håndfuld vidt forskellige nytårsbrag, der med garanti sender dig godt ind i det nye år.

Foto: Morten Juhl Fold sammen
Læs mere

Nytårsaften handler ikke nødvendigvis bare om at skåle det nye år ind og håbe det bedste, men er også en glimrende mulighed for at gå totalt i retro-mode og mindes svundne tider. Og i Nikolaj Kirke har arrangørerne A Love Bite gjort arbejdet for dig, hvis du gerne vil sendes tilbage til 90’erne: De har booket Snap! (dem, der hittede på verdensplan med »I Got the Power« i 1990) og sørger for videoinstallationer med The Fresh Prince of Bel Air, Beverly Hills 90210, Spice Girls, boybands og andre pop-rester fra det forsvundne årti. Kjeld Tolstrup, Ronin, Thomas Madvig og Sorte Slyngel bakker op bag pladespillerne, og hvis du tager 90’er-kludene på, får du gratis øl.

Line-up: Snap! feat Penny Ford (US) live, Kjeld Tolstrup, Ronin, Thomas Madvig og Sorte Slyngel

Hvornår: 31. december fra kl. 18

Hvor: Nikolaj Kirke, Nikolaj Plads 10

Hvor meget: 899 kr. inkl. middag fra kl. 18, 350 kr. inkl. champagne og kransekage fra kl. 22 og 250 kr. efter 24.

Culture Box sørger vanen tro for en tonstung line-up nytårsaften og kombinerer tyske Substance & Vainqueur med hele 23 af byens bedste og mest intenst festende dj’s til et ni-timers nytårsbrag, der næppe efterlader nogen overlevende. Substance & Vainqueur udgav deres første fælles plade i 1996 (som Scion) og har siden udgivet soloprojekter, men producerer nu igen nyt fællesmateriale , som udgives på deres pladeselskab Scion Versions. De spillede i øvrigt også til Boxens nytårsfest i 2005, og deres lyd beskrives bedst som ’undervands-techno’. Nattens øvrige maraton-lineup består af Patrick Bateman, Kobbe, Quikstep, Tom Collins, Bjarke, Kristian, Simon Leo, Stefan, Mandrup, Waqar, Morten Kamper, Magnus, Daniel Kaarill, Kenn Waehrens, Ned Flanders, MHM One, Thomas Madvig, dj Lab, Kim Kemi, Martin Decara, Carsten Jensen og Lasse Lovelace.

Hvornår: kl. 01-10

Hvor: Culture Box, Kronprinsessegade 54

Hvor meget: 100 kr.

Hvis man har lyst til at fejre nytåret i et selvlysende parallelunivers, skal man indløse billet til Københavns egen glowstick-himmel Halvandet, hvor israelske Astral Projection, selve indbegrebet af goatrance, spiller op til fest i full-on-rummet, der vil være indhyllet i flourescerende backdrops og psykedelisk string-art. Udover Astral Projection spiller israelske Vibe Tribe og Timelock samt tyske Neelix live, mens Ido, Phill, Espark og Nis dj’er. Nytåret skydes ind kl. 24 med fyrværkeri og gratis boblevand, og Halvandet er stort nok til, at det er tilladt at medbringe eget krudt.

Hvornår: 31. december fra 22-06

Hvor: Halvandet, Refshalevej 325

Hvor meget: 350 kr. via Billetnet

Hvis man synes full-on-party-tråd og letpåklædte tøser i flænsede t-shirts kombineret med heavymetal-happyhour og nytårsdværge lyder som en aften i himmerige, er der kun ét sted at fejre nytårsbraget: The Rock! Dørene åbner kl. 23, og ved midnat er der nedtælling, rådhusklokker og gratis champagne til alle samt Danmarks største indendørs-fyrværkerishow. The RTN Crüe spiller festlig full-on-tråd hele natten kombineret med hårdt udvalgte plader fra dj Anne Lindfjeld, også kendt fra MTV Headbangers Ball og en ret irriterende tv-reklame for De Gule Sider. For 2.000 kr. kan man købe særlige VIP-billetter, der inkluderer eget bord i Hawaiibaren på balkonen, entré for fire personer, en flaske sprut med tilhørende vand, en flaske champagne i spand og fire cigarer eller lakridspiber. Der er tikronersbar mellem 01 og 02, og gæsterne opfordres til at tage over-the-top-nytårsrockgear på – eller i modsat fald, og sikkert især for pigernes vedkommende, så lidt som muligt.

Hvornår: 31. december fra kl. 23

Hvor: The Rock, Skindergade 45

Hvor meget: 200 kr. plus gebyr, alternativt 2000 kr. for hele VIP-pakken

Klub Slik og K3 slår de frække og forfinede festtalenter sammen og holder fælles partybrag nytårsnat med Himmel og Helvede-tema. De uopdragne unger fra Slik tager sig af nederste rum med hård line-up, ondskabsfulde lasers og en mørk og svovlboblende hedonistisk stemning, mens K3 passer førstesalen, der bliver fyldt med engle, fjer, lystigt perlende drinks og en blid klub-vibe, der vil løfte dig svimmelt og sky-let ind i det nye år.

Hvornår: 31. december fra kl. 19 (middag) eller 22 (fest)

Hvor: K3, Knabrostræde 3

Hvor meget: 300 kr. i forsalg, 450 kr. i døren, 500 kr. inkl. middag. Billetter kan købes i Knabrostræde mandag til fredag fra 12 til 16. Reservation på 33 11 19 59.

Skal springet ind i det nye år være dyrt og elegant, bør du vælge nytårsfesten på det tjekkede hipsterhotel First Hotel Skt. Petri, der igen i år lægger sine højloftede design-rammer om en cool nytårsaften med femretters-middag fra Restaurant Bleu og efterfølgende fri bar hele natten. Pladespillerne passes af dj José Padilla fra jordklodens dyreste party-ø, clubbing-paradiset Ibiza, hvor han er hof-dj på solnedgangs-chillout-spottet Café del Mar. Hvis du for alvor bliver ramt af Ibizastemningen og ikke vil hjem igen, kan du købe hele Spend The Night-pakken, hvor du både får middagen, efterfesten, et hotelværelse at crashe i og Skt. Petris berømte nytårsbrunch at reparere luksuskroppen med formiddagen efter (2795 kr.)

Hvor: Hotel Skt. Petri, Krystalgade 22

Hvornår: 17.30-04 (efterfest fra 23)

Hvor meget: 2.395 kr. for hele pakken, 1.195 kr. for efterfesten alene